Ismét több százezret kaszált a tescós rabló. Lassan több pénzt zsákmányol a rablótámadásért bíróság elé citált férfi a rácsok mögött, mint amikor még útonálló volt odakint.
A Büntetés-végrehajtás immáron harmadszor kényszerül fizetni Süveges Péternek az adófizetők pénzéből. A legutolsó ítélet a Szegedi Törvényszéken született, ez pontosan 500 ezer forintot jelentett az előzetes letartóztatásban lévő férfinak.
Az ok prózai, hiszen mindössze az volt a bűne a bv-nek, hogy hozták-vitték Süvegest. A bíróság szerint ugyanis a joggal való visszaélést követett el a büntetés-végrehajtás, amikor egy tárgyalás alkalmából Szegedre szállították a férfit, és így megakadályozták abban, hogy felkészüljön a közelgő tárgyalására.
Zoom
Első fokon már ötmillió forintot kaszált Süveges
– Az elmúlt időszakban ten­den­ciózusan perlik fogvatartottak a bv-intézeteket. Teszik ezt azért, mert az intézmények sok esetben nem felelnek meg az európai normáknak, így az európai bíróságok több ezer eurós kártérítésekre ítélik az intézmények fenntartóit, vagyis a magyar államot – nyilatkozta dr. Kamarás Péter ügyvéd, s hozzátette: az ő praxisában is volt már olyan fogvatartott, aki beperelte a börtönt.
A tescós rablónak csak decemberben nettó 3 millió 700 ezer forintot ítéltek meg nem jogerősen.
Zavarta, hogy kicsi az udvar
Süveges – aki egyébként fegyveres rablás és emberölés miatt ül – első ítéletében 3 millió forintot nyert a bv-től még tavaly. Akkor azt kifogásolta, hogy több esetben nem volt meleg víz a börtönben, kénytelen volt hideggel zuhanyozni. A sétákkal sem volt elégedett, hiszen a többiektől eltérően egy kisebb udvaron kellett fel-alá járkálnia. Fájt még neki az is, hogy állítása szerint jóval többször ellenőrizték őt az őrök, mint társait.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: