Nem bántalmazás okozta a falusi kútban megtalált borotai asszony halálát – elképzelhető, hogy szomjan halhatott a kút mélyén. Korábbi támadói ellen vádat emelnek – írja az Origó.
Zoom
A település széli dögkútban találtak rá tavaly júniusban egy 50 éves borotai nő holttestére – az áldozat két hónapig feküdt a mélységben, mire felfedezték.
Mivel az asszonyt a halála előtti napokban két helyi férfi és egy nő is megverte egy borotai ingatlanban, a rendőrség testi sértés gyanújával eljárást indított ellenük. A későbbi orvosszakértői vélemény ugyanakkor kizárta, hogy az áldozat halálát a bántalmazás okozhatta – és természetes halálokot állapított meg.
Zoom
Egy házaspárt is gyanúsítanak
A támadók azonban így is felelősek lehetnek az asszony haláláért. A Bors úgy tudja, hogy a megvert nőt a gyanúsítottak kivitték a település határában lévő dögkúthoz, majd beledobták. Ha így történt, az asszony szomjan is halhatott a kút mélyén.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte, és vádemelési javaslatot tett a Bajai Járási Ügyészségnek.