Mocskos g*cizés, füttykoncert, diktátorozás, "börtönbe!" skandálás - fajtajelleges őrjöngők tombolásává vált a nemzeti ünnepünk.
Zoom
Zoom
Zoom
(Origó - Index nyomán)
Egységbe hívta a fenti "polgárokat" is
A mai magyar életet az 1848-as és az 1956-os forradalom szellemi örökösei és leszármazottai rendezték be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen. Ma, 168 évvel ezelőtt az európai népek nagy szabadságharcai után "a mi közös otthonunk, Európa nem szabad" - fogalmazott Orbán Viktor.
Orbán Viktor külön köszöntötte a Budapestre érkezett lengyeleket, azt üzenve, hogy "miként ezeréves közös történelmünk során mindig, most is mellettetek állunk a küzdelemben, amelyet hazátok szabadságáért és függetlenségéért vívtok".
"Veletek együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek!" - mondta.
Ma, 168 évvel ezelőtt az európai népek nagy szabadságharcai után "a mi közös otthonunk, Európa nem szabad" - fogalmazott Orbán.
Szavai szerint Európa ma azért nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik, márpedig "ma Európában tilos kimondani az igazságot".
Tilos kimondani, hogy népvándorlás fenyegeti Európát, hogy a bevándorlás bűnözést, terrort hoz a kontinensre, és azt is tilos kimondani, hogy "ez nem véletlen", hanem egy "kitervelt, irányított akció" - mondta a kormányfő, úgy fogalmazva: Brüsszelben ma azon mesterkednek, hogy "minél gyorsabban ideszállítsák, betelepítsék közénk az idegeneket".
Szerinte azonban Európa népei "lassan felébrednek", mert talán megértették: a jövőjük forog kockán.
Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba - jelentette ki Orbán.
A kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen kijelentette: a népvándorlás megállításához először Brüsszelt kell megfékezni. Hozzátette: nem hagyják, hogy Brüsszel a törvények felé helyezze magát.
A miniszterelnök kifejtette: elutasítják a kényszerbetelepítést, nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek; nem fogják engedni, hogy mások mondják meg, "kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba".
Orbán Viktor közölte, "eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot", hogy "szövetségeseket gyűjtsünk".
"Pártállásra való tekintet nélkül egységbe hívjuk Magyarország minden polgárát és egységbe hívunk minden európai nemzetet" - fogalmazott, hangsúlyozva: Európa egységét helyre kell állítani.
(MTI nyomán)
Frissítés: a mániákus Orbán-imádók látványa sem sokkal kellemesebb - verekedés is volt a két csoport között