Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night-clubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel - mondta Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávidról, aki minap fejtette ki a véleményét a kerékpározásról.
Közölte továbbá, hogy Vitézyt nem ő akarta anno kinevezni a BKK élére, nem ő akarta elküldeni onnan; sőt, ő kérte, hogy mindenképp kapjon állást.
A napokban kiszivárgott főpolgármesteri utasításról elmondta, hogy az nem klasszikus értelemben vett utasítás, ez hibás kifejezés, inkább a kollektív felvetésekre használják. Közölte, hogy több történt, mint kiszivárogtatás, a papírt valaki kilopta a városházáról. Az is probléma a főpolgármester szerint, hogy tartalmát átértelmezik, arról ugyanis megfeledkeznek a tudósítások, hogy nincs döntés az ügyben, visszatérnek a témára. Sőt, nem található benne sehol visszafejlesztés.
Tarlós kijelentette, hogy választási programjában azt ígérte, fejlesztik a kerékpáros közlekedést. Ennek megfelelően 37 kerékpáros beruházás történt 2010 és 2015 között, és 2016–2019 között további 26 fejlesztés várható. Hozzátette: 2010-ben nem káoszt ígért, a kerékpárosok és az autósok közös érdeke, hogy rend legyen. Ezért vizsgálják felül a terveket most, de visszautasítja a hamis vádakat, hogy visszafejlesztés történne.
(Index nyomán)