A szolgálaton kívüli rendőr, ittas állapotban először szóváltásba keveredett egy társasház házkezelőjének alkalmazottjával, majd fegyverével rálőtt.
Emberölés kísérlete miatt őrizetbe vett egy rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség.
A Fővárosi Főügyészség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagja egy XXI. kerületi társasház földszintjén szolgálaton kívül, ittas állapotban szóváltásba keveredett a társasház házkezelőjének alkalmazottjával.

Szemkilövő pribékek 2006-ból (a képen - valószínűleg - nem a mostani lövöldöző szerepel)
Ezt követően a rendőr engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta. A lövedék nem találta el a férfit, átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg.
A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványt tesz előzetes letartóztatásának elrendelésére.
Frissítés: Parancsnok volt a lövöldöző csepeli rendőr - nem ez volt az első esete
Alosztályvezetőként dolgozott az egyik kerületi kapitányságon az a rendőrtiszt, aki csütörtökön délután részegen lövöldözött egy csepeli társasházban.
A férfi a gyanú szerint a ház közös képviseletét ellátó cég irodájában szóváltásba keveredett az egyik dolgozóval, melynek során engedéllyel tartott önvédelmi fegyverével többször a mennyezetbe lőtt, majd egy vasajtón keresztül célzott lövést adott le a távozó sértettre. Az ajtón áthatoló lövedék centiméterekkel kerülte el a közös képviselő alkalmazottját.
A rendőrtisztet az időközben a helyszínre érkező kollégái elfogták, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette.
A ház egyik lakója a hirado.hu-nak azt mondta, hogy a rendőr nem először került konfliktusba környezetével. Néhány éve egy lakótársával támadt nézeteltérése, amit úgy próbált lezárni, hogy ráfogta a fegyverét. A rendőr letartóztatásáról szombaton dönt a bíróság.
(MTI - Híradó)