Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök emlékére köztéri szobor állítását kezdeményezi a XIII. kerületi önkormányzat.
Zoom
"Árpi bácsi" és az elvtársak "antifasiszta" tüntetésen a Várban
Az önkormányzat szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, kiemelt feladatának tekinti, hogy megemlékezzen elismert művészekről, tudósokról, sportolókról. A szociális, egészségügyi és művelődési bizottság, valamint a tulajdonosi, kerületfejlesztési és lakásgazdálkodási bizottság azt javasolja az önkormányzat képviselő-testületének, hogy állítson 5:4-es méretarányú, egész alakos portrészobrot Göncz Árpád emlékére a kerületben tavaly átadott Göncz Árpád Városközpontban.
A testület elé terjesztik azt is, hogy a kerületi önkormányzat ajánljon fel a fővárosi önkormányzatnak a Varga Imre által készített Lukács György-szobor áthelyezésére a tulajdonában álló közterületet. (Kapcsolódó: Barbárság, antiszemitizmus! - visítja teli torokból a fajtárs a kommunista gyilkos zsidó szobra miatt a Die Weltben)
A Fővárosi Közgyűlés január 25-ei ülésén döntött arról, hogy lebontják Lukács György filozófus szobrát a XIII. kerületi Szent István parkban, ahol helyet kap majd egy Szent István királyról készült alkotás.
(MTI)
Kapcsolódó:
Korábban írtuk: