A Regnobooks kiadó az alábbi sértődött közleményt tette ki a Facebook-oldalára:
Tízezren követelték
Miután híre ment a felháborító kiadványnak, petíció indult a füzet ellen, a kiadót a színező bevonására, az üzleteket pedig a forgalmazás leállítására kérve.
Több mint tízezer aláírás gyűlt össze.
Zoom
Gyermekveszélyeztetés
Az NLCafé és a Délmagyar is felkért egy-egy szakembert, hogy nyilatkozzanak a témában.
Bibók Bea szexuálterapeuta szerint a szexuális felvilágosítást nem szabad durva szembesítéssel kezdeni, a kifestőben pedig épp ezt teszik. Bibók úgy véli, a hatévesekre sokkolóan hathatnak a képek, mivel „épp abban a korban vannak, amikor az azonos nemű szülővel azonosulnak, így például a fiúk az apjukkal való azonosulás során szerelmesek lesznek édesanyjukba” – a terapeuta szerint, ha a gyerek arra gondol, hogy az apja behatol az anyjába, zavarba jön és dühös lesz. Bibók arra is kitér, hogy „óriási a szülők felelőssége abban, hogy hogyan foglalkoznak a gyerekkel, hogy válaszolnak-e koruknak megfelelően a kérdéseikre, és hogy mennyire védik meg őket az interneten való korlátlan bóklászástól!”
Szél Erzsébet iskolapszichológus szerint egy 6-7 éves gyereknek nagyon korai ilyen naturális képeket mutatni. Hozzáteszi azt is, hogy harmadik-negyedik osztályos kor előtt a gyerekeket nem is érdekli a szexualitás, de a későbbiekben sem ilyen nyers formában kell azt nekik bemutatni, továbbá, hogy a gyerek számára a szülő aszexuális, így "azzal, hogy a füzet megszemélyesíti a figurákat a szülőkkel, a szexuális visszaélés egy formáját követi el, és megvalósul a gyermekveszélyeztetés."
Frissítés: törölték a durcás közleményt a Fb-oldalukról, de mi még időben lementettük:
Zoom