Az ATV-hez eljutott hírek szerint a kormányoldalon ellenplakát-kampányt terveznek a "Simicska-Vona tandem bábjátékának illusztrálására". A miniszterelnököt állítólag jobban irritálja, hogy Simicskáék személyes információk kiszivárogtatásával fenyegetőznek, mint a CEU miatti nemzetközi támadás.

A szektatévé kormányzati forrása szerint az ellenplakát-kampány célja az, hogy bemutassák: a Jobbik elnöke, Vona Gábor "csak egy bábu a nagy bábjátékos, Simicska Lajos kezében". A kormánykommunikáció azt szeretné láttatni, hogy Simicska Lajos pénzéért cserébe Vona Gábor egy elvtelen marionettfigura lett, akit a milliárdos nagyvállalkozó "dróton rángathat" kénye-kedve szerint, hogy volt kollégiumi szobatársán és barátján bosszút állhasson.
A szektatévé úgy tudja, a kormányzati kommunikációs gépezet dolgozik a válaszcsapás kommunikációs kivitelezésén, ők is magasabb fokozatra kapcsolnak.
A Fidesz hosszú hadviselésre készül a "Simicska-Vona páros ellen". Orbán Viktort állítólag jobban irritálja, hogy Simicskáék személyes, családi és más információk kiszivárogtatásával fenyegetőznek, mint a CEU körüli nemzetközi botrány.
Kósa Lajos a mai sajtótájékoztatóján megerősítette a hírt: a Fidesz és a Fidelitas közösen plakátkampányt indít Simicska Lajossal és Vona Gáborral a középpontban. "Telitalálat" - mondta azzal kapcsolatban Kósa Lajos, hogy "bábjátékban" ábrázolják a milliárdos nagyvállalkozót, illetve a Jobbik elnökét. A sajtótájékoztatón Kósa Lajos a Duna folyásának megváltoztatásával körülbelül egyenértékűnek nevezte azt a fordulatot, ahogyan Simicska Lajos próbál a Jobbikból a cukiságkampány jegyében egy filoszemita pártot faragni.
Az is kiderült, hogy jogi lépésekre készülnek a Jobbik plakátkampánya miatt: