Bezár!
2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:37 Izraeli-gázai konfliktus: zsidó oldalon 2 halott van, a palesztinokén 2615:13 Horvátországban próbarendezvényeken tesztelik a vírus terjedését az oltottak és gyógyultak körében14:54 Tigrissel menekült a rendőrök elől Victor Hugo Texasban14:13 Homoszexuálisokat áldoztatnának egyes német papok - vajon megtehetik kánonjogi következmények nélkül?13:41 Az Arab Liga főtitkára elítélte az izraeli légicsapásokat, az ENSZ aggodalmát fejezte ki13:16 "Ma megölök egy csomó szemetet" - írta a tatárföldi mészáros, akit amúgy rendes gyereknek ismertek12:56 Romániában felhatalmazták a gyógyszertárakat az antigén gyorstesztek elvégzésére12:37 Pfizer-túladagolás: "fáj a fejem, fáradt vagyok és nagyon megijedtem, de azért élek"12:11 Tavaly alig mentek nyaralni az osztrákok, de idén bepótolnák11:38 Szállodaszövetség-elnök: senkit sem fognak beengedni igazolvány nélkül11:18 Szabó Tímea még mindig várja a bocsánatkérést, amiért azt írták róla, hogy Lendvai és egy kullancs DNS-éből hozták létre10:46 A Mi Hazánk költségvetési csalás gyanúja miatt feljelenti a védettségi igazolványt gyártó céget10:28 KSH: áprilisban 5,1 százalékos volt az infláció09:26 99 beteg halt meg, 493-mal nőtt a fertőzöttek száma08:57 Visszavonulót fújt az újbudai szivárványkoalíció az ingatlankiárusításokból
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A kövek közé hullott mag - A Pax Hungarica Mozgalom utolsó közleménye

A Pax Hungarica Mozgalom utolsó közleménye:
A PHM zászlóbontása óta eltelt bő 9 esztendő alatt sokféle ember, sokféle reménnyel érkezett hozzánk, s többségük csalódottan távozott. Akadtak olyanok, akik azért akartak csatlakozni a mozgalomhoz, mert a fősodratú tudatipar által sugallt hungarista-képpel azonosultak és úgy gondolták, hogy egy nyilas nyilván csak olyan lehet, amilyennek az ellenségei láttatják. Amikor azonban kénytelenek voltak szembesülni a valósággal – hogy éppoly távol állunk a kukaborogató, autógyújtogató, öncélú erőszaktól, mint a „Nagy Áprilisi Fülkeforradalomtól” – hamar tovább álltak, olyan közösség után nézve, ahol polgárpukkasztó radikalizmusukat kedvükre kiélhetik.

Voltak olyanok is, akik (nem lévén tisztában a rendszer lényegével) nem is annyira titkon abban reménykedtek, hogy a PHM-ből egykor majd egy politikai párt fog kisarjadni, amely a Jobbik várható – azóta be is következett – önfeladása és rendszerbe simulása esetén amolyan „pót-Jobbikként” képes lehet átvenni annak helyét és meg sem áll a parlamentig, jól fizető állásokkal jutalmazva majd hűséges híveit és azok kedves családját, miközben „belülről jobbítja a rendszert” (amennyire egy képviselői, szakértői, tanácsadói stb. állással éppen lekenyerezett embertől elvárható, hogy azon rendszer felszámolásán dolgozzon, ami éppen az imént korrumpálta és vette meg kilóra). Magától értetődik, hogy nekik is – lassacskán ráébredve, hogy a PHM nem hajlandó a „demokratikus játékszabályokat” betartva, a rendszerbe belesimulva a választási színjátékban részt venni, s ez által legitimálni azt – csalódniuk kellett.
Csak egy maroknyi ember értette meg azt, amit a lélek forradalmáról mondtam, hogy a harc már nem a hatalomért, hanem a lelkekért folyik. Hogy a változásnak bennünk kell elkezdődnie, nekünk kell új, jobb emberré válnunk ahhoz, hogy egy jobb világban élhessünk. Kevesen tudták – a kultúrmarxista szellemiséggel és életfelfogással átitatott nemzeti oldalon is – elfogadni azt az alapvető igazságot, hogy hazánkat nem a barikádokon, hanem a hétköznapi áldozatok (munka, család) által lehet és kell megmenteni, hogy itthon kell magyarnak lennünk, nem Londonból vagy Berlinből „vesszen trianonozni”, „húszmillióért sem szülve”.
Azt a maroknyi elkötelezett embert viszont, akik mindezt képesek voltak nemcsak magukévá tenni, hanem a gyakorlatba is átültetni, „kalandvágyból”, „ennyiért” itthon maradni, 2-3 gyermeket nevelni (akár van „húszmillió”, akár nincs), szépen lassan beszippantotta a létért való mindennapi küzdelem, s így a PHM mára nemcsak az egykori Hungarista Mozgalomnak, de önmagának is csak árnyéka, politikai szervezetként nincs jövője. Amit tagjaink nap mint nap tesznek, ahhoz nincs szükség többé külsőségekre, zászlókra és politikai szervezetre, csak akaratra, áldozatkészségre, kitartásra és szerves, életképes helyi közösségekre.
A fentieket mérlegelve, valamint az eszme és elődeink iránti tiszteletből, a megmaradt tagság véleményének kikérése után úgy döntöttem, hogy a Pax Hungarica Mozgalmat feloszlatom. A PHM megmaradt vagyona a Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítványt fogja gyarapítani, Kitartás.net címen működő hírportálja pedig az ősz folyamán megszűnik.
Zoom
Politikailag aktív volt tagjainknak – eddigi munkájukat, hűségüket megköszönve – a lelkiismeretükre bízom, hogy mely szervezetben folytatják munkájukat, remélve, hogy soha nem feledkeznek meg arról, honnan jöttek és mit képviseltek.
Domokos Endre JánosFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready