A korábbi telefonos kampány után ismét Vona Gábor állítólagos szavaira hívja fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt. Emlékezetes, a Fidesz tavaly nyáron hívogatta még azzal nyugdíjas híveit, hogy a Jobbik elnöke „megsértette a nyugdíjat”. „Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak” – állította akkor Orbán Viktor pártjának kampánystábja, bár Vona korábban nem általánosságban a nyugdíjasokról, hanem a bizonyos, a kormánypropaganda által felhergelt idősekről beszélt.
Zoom
Hidvéghi Balázs mai sajtótájékoztatóján a Fidesz legújabb Photoshop-művénél büszkélkedik (Fotó: Soós Lajos / Magyar Nemzet)
Január végén aztán a Mandiner állt elő azzal: Vona egy korábbi török fórumon „Allah mellett tett hitet”. A portál tavaly nyáron került a Habony Árpádot hitelező Tombor András tulajdonába, most pedig úgy tűnik, az Origó és a Ripost mellett csatlakozott a kormánypropaganda soraiba. Erre utal, hogy az Allah-felvétel után több hasonló, régebbi videót hoztak nyilvánosságra. Hétfőn egy olyat mutattak be, amin a török fiatalok „Szürkefarkas Vonát” skandálnak, kedden pedig egy olyat, amin a pártelnök az Európai Unióból való kilépés mellett tett hitet.
Vona Gábor az allahozó videó kikerülése után Facebook-oldalán azt írta: „az igazság az, hogy nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek.” Bár a Mandiner állította, hogy Tanrı lett volna a helyes megnevezés, valójában keresztény hitű arabok is Allahként hivatkoznak Istenre.
Kedd délután aztán aktivizálta magát a fideszes kommunikációs gépezet is. Ezúttal Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató nevében küldtek szét olyan leveleket a híveknek, amiben figyelmeztetnek Vona allahozó kijelentésére. A kormánypárt által szétküldött levélben ez olvasható:
Tisztelt Honfitársam!
Azért írok önnek, mert a napokban nyilvánosságra kerültek eddig ismeretlen felvételek Vona Gáborról. Ezeken a Jobbik elnöke Allahot dicsőíti, és azt mondja, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.
A megdöbbentő felvételek az alábbi két linken találhatóak:
http://mandiner.hu/cikk/ 20180126_video_vona_gabor_ iszlam_fenysugar
http://mandiner.hu/cikk/ 20180128_szurkefarkas_vona_ skandalja_a_muszlim_kozonseg_ vona_eloadasa_utan
Ezek a gondolatok veszélyesek: Vona megtagadja keresztény kultúránkat és ha tehetné, beengedné a bevándorlókat. Végrehajtaná a Soros-tervet és Soros Györggyel együtt lebontaná a határzárat.
Ne felejtsük el ezt, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!
Tisztelettel:
Hidvéghi Balázs
Fidesz
(MNO nyomán)