A tárgyalások február 13-án, 15-én 20-án és 27-én, 9 órakor lesznek a Fővárosi Ítélőtábla dísztermében (1055 Bp., Markó u.16).
A jogerős határozathozatal február 27-én várható.
Figyelem! Regisztrációhoz kötik a részvételt! - hívja fel a figyelmet a Budaházy.org.
Aki a szimpátiáját fejezné ki a koncepciós eljárásban meghurcolt és "terrorizmusért" nem jogerősen 125 év fegyházra ítélt személyek mellett, vagy csupán kíváncsi arra, hogy a szabálytalan, megindokolatlan, iratellenes és különös körülmények között született elsőfokú ítélettel mit tud kezdeni a másodfokú bíróság, az élőben is megteheti ezt, ugyanis a másodfokú eljárás nyílt ülésekkel zajlik le.
Zoom
A regisztráció menete
Legkésőbb február 12-én 12 óráig regisztráltatnia kell magát annak aki meg kíván jelenni, de javasoljuk, hogy ezt ne halogassák addig, hiszen a bürokrácia malmai lassan őrölnek.
Regisztrálni a sajto@fovitb.birosag.hu elektronikus címen lehet. Az e-mailben fel kell tüntetni a regisztrálandó személy nevét, személyi igazolvány számát, valamint azt, hogy a Budaházy-ügy másodfokú nyilvános üléseinek melyikén (2018. február 13., 15., 20., 27.) kíván megjelenni. További információt és a sajtóakkreditáció menetét a Fővárosi Ítélőtábla regisztrációs felhívásában lehet találni.
A tárgyalás Facebook-eseménye itt található.
Az Ítélőtábla nincs a helyzet magaslatán
A Fővárosi Ítélőtábla tárgyalási jegyzékében részleteket is megoszt az ügyről, melyből az látható, hogy fogalmuk sincs, hogy milyen ügyről is kellene majd ítéletet hozniuk.
Néhány kiragadott példa, az Ítélőtábla felületességére:
  • "A Fővárosi Törvényszék a 2016. augusztus 31. napján kihirdetett ítéletével (...) B.P. XIV. r. ": Azt ítélet nem augusztus 31-én, hanem 30-án lett kihirdetve. A XIV. rendű vádlottnak nem B.P., hanem B.B. a monogramja.
  • "Az I. r. vádlott és P.L. nevű társa 2007. április 21-én (...) indították útjára a Hunnia Mozgalmat": Az a személy nem P.L., hanem T.L. (Toroczkai László) volt.
  • "Cs.S. akkori MSZP képviselő megverése": Csintalan Sándor akkor már rég nem volt MSZP-s képviselő.
  • "Majd ugyanezen időszakban (...) országgyűlési képviselő ingatlanainál hajtottak végre hasonló, Molotov-koktélos vagy más robbanó anyaggal elkövetett támadásokat annak érdekében, hogy e képviselők a nyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot ne szavazzák meg.": Nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvényjavaslat miatti támadások még a vád szerint sem történtek, az "egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről" szóló törvénnyel (melyet az emberek végül egy népszavazáson 80 %-os többséggel leszavaztak) kapcsolatosan voltak vádpontok, de robbanóanyaggal elkövetett támadás nem történt azoknál.
  • "2008. augusztusában dr. Sz.L., akkori titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter sérelmére valósítottak meg Molotov-koktélos támadást": A sértett neve nem Sz.L., hanem Sz.Gy. (Szilvásy György), és ott nem volt Molotov-koktél.
A vádlottak szempontjából ez nagyon nyugtalanító, hiszen az az Ítélőtábla fog 125 évnyi fegyházról dönteni, mely még ilyen alapvető dolgokat sem lát át.
Képernyőmentések a tárgyi tévedésektől hemzsegő bírósági honlapról:
Zoom
Zoom
Zoom
A Budaházy.org frissítése:
Az Ítélőtábla olvas minket
Köszönjük, hogy a Fővárosi Ítélőtáblát is az olvasótáborunk részeként tudhatjuk. A mai napon (2018.02.07.) olvashatták a cikkünket, mert a tárgyalási jegyzékükben javították azokat a hibákat, melyeket fentebb említettünk (mellékesen megjegyezzük, hogy csak a hibák egy részét írtuk le...). Bízunk benne, hogy a fellebbezéseinket ugyanígy figyelembe véve bírálják majd el az elsőfokú ítélet hibáit is.