Továbbá zsidó és szlovák (!) "antifasiszták", magyarul az ellenséggel együttműködő kommunista hazaárulók megemlékezését népszerűsíti.
Zoom
Továbbra is ez a hivatalos állami álláspont, mintha még mindig itt lennének a szovjetek (Kép forrása: Vatera - ott árulják jelenleg ezt a szennykiadványt)
Alább olvasható az MTI híre:
A II. világháború budapesti befejezésére emlékeznek a fővárosban
A második világháború budapesti befejezésére, a harcokban elesett katonákra és polgárokra emlékeznek a fővárosban.
Alig három hónappal a második világháború európai szakaszának lezárta előtt, 1945. február 13-án szabadult fel Budapest. A főváros ostroma a második világháború öt legfontosabb és legkegyetlenebb városcsatájának egyike. A főváros ostromában a katonák mellett több tízezer civil is megsebesült, illetve meghalt.
A budai Várban, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumnál, a Magdolna toronynál délelőtt 9 órakor Benkő Tibor vezérkari főnök mond beszédet az 1945. évi budapesti harcokban hősi halált halt katonák és polgári áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen.
Délután a Civil áldozatok síremlékénél, a Farkasréti temető 19/1 parcellájában a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság rendez megemlékezést Budapest ostromának civil áldozatai emlékére. Az eseményen beszédet mond Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója.
A XIII. kerületben, a Vizafogói Mártír Emlékműnél a MEASZ – Összefogás a Demokráciáért tart megemlékezést a második világháború fővárosi befejezésének 73. évfordulóján. Közreműködik Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője, a Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetségének egy képviselője és Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, de az ünnepségre meghívták az állami szervek, az önkormányzatok, az egyházak, a pártok és a civil szervezetek, valamint a diplomáciai testület képviselőit is.