Korainak tartja Tarlós István azokat a kérdéseket, amelyek főpolgármesteri jövőjéről szólnak. Annak ellenére, hogy a téma már régebb óta napirenden van a miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető új miniszter, Gulyás Gergely és közte.

"Néhány feltétel teljesülése szükséges ahhoz, hogy én komolyan elgondolkodjak. Ami biztosan kizáró ok, az a közvetlen választás elmaradása" – fogalmazott a főpolgármester.
A Jobbik egyelőre nem áll elő konkrét jelölttel. Z. Kárpát Dániel az ATV-nek arról beszélt, Budapesten sokkal inkább van esély a főpolgármesteri szék ellenzéki betöltésére, mint a vidéki nagyvárosokban. "Ez egy komolyan veendő csatatér lesz a jövőben, de nagyon korainak tartanám a Jobbiknál egy tisztújítás közeli állapotban bármiféle személyi találgatásokba bocsátkozni" – mondta a Jobbik alelnöke.
A szocialista Horváth Csaba szerint végül egy jelöltnek kell maradnia a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.
"Én azt szorgalmazom, hogy legyen a főpolgármester ügyében is előválasztás, és az előválasztáson szándékozom indulni" – jelentette ki a szocialista fővárosi képviselő. Horváth Csaba szerint a Fidesz jelöltjével szemben egy jelöltnek kell állnia.
Az ügy érdekében az MSZP a Jobbikkal is tárgyalna. Horváth Csaba azt mondta: ha a párt leszámolt a korábbi "rasszista, nacionalista, túlzó politikájával", és "mérsékelt konzervatív irányba halad tovább", úgy tárgyalóasztalhoz ülnének jobbikosokkal a szocialisták.