Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupa-verseny Tiszaújvárosban22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Négyezer tagja sincs már a Jobbiknak - pártigazgatói reakció és annak jegyzőkönyves cáfolata

Reklám

Miközben a Jobbik politikusai hol 15, hol 20 ezer Jobbik-tagról beszélnek, a párt regionális igazgatójaként el kell áruljam, hogy már négyezer tagja sincs a Jobbiknak, s ezt a kongresszusi számok is alátámasztják: jóindulattal számolva is csak 3975 tagot takar a küldöttek száma - írja közleményében Szőcs Norbert, a Jobbik regionális igazgatója. Alább a folytatás.
401 alapszervezet élt a jelölési jogával, és 556 küldött jelent meg a legutóbbi kongresszuson, ami a két évvel korábbihoz képest visszaesést mutat a csalódások okozta lemorzsolódások miatt (ráadásul az igazi kilépési hullám csak most kezdődött), pedig most egy sokkal izgalmasabb küldöttgyűlés volt, amire szinte minden működőnek tekinthető szervezet küldött résztvevőt. Az Alapszabály szerint "A Kongresszusba minden alapszervezet a küldöttválasztó taggyűlésén minden megkezdett 10 fő után, egy újabb küldöttet választhatnak." Tehát egy 3 fős alapszervezet is egyet, egy 11 fős már kettőt. A 155-ös küldötti többlettel úgy számolhatunk, hogy ennyi szervezet volt tíz fő felett. Illetve mivel az Alapszabályunk 101. §-a szerint a Kongresszuson szavazati joggal részt vesznek az Országos Elnökség tagjai és a gazdasági igazgató, ezt a 9 küldöttet leszámítva 146-os többlet marad. Ezeknél átlagosan 15 fővel számolva 2190 tag lehet, míg a maradék 255 szervezetnél átlagosan és jóindulattal 7 fővel számolva papíron is csak 1785, azaz összesen 3975 tag van. De ha egyszerűbben számolunk, s az 547 szervezeti küldött mindegyike mögött átlagosan csak 5 embert veszünk (a minden megkezdett tíz tag utáni egy küldött logikája alapján), akkor pusztán 2735 tagot kapunk.

Kipukkadt a lufi
Ráadásul ők is csak papíron tagok, nagyon sokan a Jobbikban való csalódás miatt már az elmúlt években lemorzsolódtak, vagy nyugatra vándoroltak megélhetési okokból. A regionális igazgatóknak a pártigazgató által vezetett munkaértekezleteiről azt is pontosan tudom, hogy maga a párthivatalunk sem számol több taggal, azt meg minden képviselőjelöltünk tapasztalhatta, hogy a kampányban választókerületenként is ennek megfelelő számú aktív tagunk volt.
A kongresszusra való jelölések során ráadásul történtek visszaélések, jogtalanul delegált pluszküldöttek elfogadása is. Pl. Vona Gábor alapszervezete, a gyöngyösi is úgy delegált 3 küldöttet, hogy valójában csak 19 a taglétszámuk, még a jegyzőkönyvükbe is 19 fő került bele (mint nem teljesen jelen lévő össztaglétszám), így csak 2 küldöttre lett volna jogosult a Sneider Tamást támogató alapszervezet.
Frissítés: Jobbik-közlemény és a regionális igazgató cáfolata
Szabó Gábor pártigazgató írja:
Reagálás a Jobbikkal megjelent újabb hazugságra
Szőcs Norbert a Jobbik volt regionális igazgatója mai közleményében több hazugságot és tárgyi tévedést is leírt volt pártjával kapcsolatban.
Először is. Ő már nem regionális igazgató, hiszen kilépett a Jobbikból.
Hamis az állítás, hogy négyezernél is kevesebb tagunk van. Ezzel szemben az igazság, hogy a ma déli adatok alapján a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak 13 525 aktív tagja, és 705 települési alapszervezete van jelenleg is.
Szintén komoly tévedés a mostani és a két évvel ezelőtti kongresszusi részvétel alapján bármilyen komoly következtetést levonni. Hiszen a 2016-os tisztújító kongresszusra a jelölés jogával 434 szervezet élt, a 2018-ason pedig 401. A két évvel ezelőtti kongresszusra 699 küldöttet delegáltak a jobbikos szervezetek és közülük 597-en jelentek meg a rendezvényen, míg az ideire 625 küldöttet delegáltak és közülük 556-an vettek részt is rajta aznap.
A gyöngyösi szervezettel kapcsolatos állítás sem megalapozott, mert a hivatalosan nyilvántartott taglétszámuk a kongresszus kiírásakor 22 fő volt, amiről hivatalos tájékoztatást is kapott a szervezet.
Munkaértekezleten soha nem hangzott el olyan hamis állítás a pártigazgató részéről, hogy a Jobbik országos hivatala is csak 4000-nél kevesebb taggal számolna.
Mindig szomorú azt látni, hogy sokan még nem tanulták meg azt az elmúlt évtizedekből, hogy az érdemi munka és politizálás sokkal többet ér a romboló tevékenységnél.
Szőcs Norbert dokumentumokkal cáfolja Szabó Gábort
Szőcs Norbert még nem lépett ki a pártból (azt tagtársaival közösen tervezte), egyelőre csak a megyei és helyi szervezeti elnökségéről mondott le, kizárólag ezt a nyilatkozatot téve:
Ez alapján meglepődve tapasztalta, hogy már a pártnak sem tagja, de ha ilyen rugalmas a tagnyilvántartás kezelése, akkor nem csodálkozhat semmin.
Arra pedig a pártigazgató sem tudott semmit mondani, hogy ha "A Kongresszusba minden alapszervezet a küldöttválasztó taggyűlésén minden megkezdett 10 fő után, egy újabb küldöttet választhatnak", akkor az 556 küldött hogyan jelenthet mintegy 14 ezer tagot.
Hogy Vona Gábor alapszervezetének, a gyöngyösinek az össztaglétszáma 19 fő, azt az alábbi jegyzőkönyvük is tartalmazza, de úgy tűnik, itt is megtoldotta a pártközpont a tagságot egy kicsit, hogy több Sneidert támogató küldött legyen. Kár, hogy az alapszervezet nem tud róla, hogy többen vannak ők, mint gondolnák. Sok kicsi sokra megy!
Zoom

Zoom

Zoom

Zoom
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready