2018. június 18., hétfő, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:08 A foci-vb házigazdáját a balkáni államok ítélik meg pozitívan - az Egyesült Államokat a V4-ek preferálják21:26 Gyilkosok, pedofilok, fajgyalázó cafatok álmai: a bevándorlók nagy része hamis személyazonossággal él Németországban20:40 Bota Ágnes: Vasváros20:14 Idegállapotba került egy váci nőszemély, mert nem hagyta lopni az üzletvezető19:27 Ez a cigány lopta el a sérültet ellátó mentős pénztárcáját a Józsefvárosban18:55 Párját ritkította a nagyecsedi cigány - kimenőt kapott a börtönből, hogy meglátogassa apját, hát gyilkolt is egyet18:22 Zemannak nem tetszik a szocdem külügyminiszter-jelölt17:41 A Boko Haram szüntelenül noszogatja a fajtikat Európa felé17:21 Kisvasút ütközött személyautóval Szobnál16:42 Allah Akbart üvöltve késelt egy nő Franciaországban, de nincs itt semmi látnivaló, pszichiátriai gondokkal küzdött16:09 A menekültügyi vita miatt szakíthat a CDU és a CSU: a testvérpártok nem egyeznek a betelepítés mértékén15:51 Lövöldözés vetett véget egy New Jersey-i művészeti fesztiválnak15:10 A tálibok nem szelfiznek tovább az afgán kormányerőkkel - az IÁ pedig mindkét felet robbantgatja14:45 Jobbikos arányok az MSZP tisztújítóján: Tóth Bertalan lett a szocionisták új elnöke14:36 Zsidó telepesek és izraeli határrendőrök színjátéka a megszállt Ciszjordániában - Végül túlságosan élethűvé sikerült
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Átmenetileg független önkormányzati képviselőként folytatják munkájukat a Jobbikból kilépők

A Jobbik alapító nyilatkozatához és a helyi választási programhoz hűen, de jogilag egyelőre független önkormányzati képviselőként folytatják munkájukat azok, akik a most indult kilépési hullám keretében távoznak a pártból. Sokan viszont megvárják szakításukkal az új párt megalakulását, hogy egyből oda léphessenek át. Eddig 30 mandátumot vesztett el a Jobbik, pontosabban még csak ennyiről szereztünk tudomást a leggyorsabban kilépők közül.
Zoom
Polgármesterek is szakítanak a balra tolt Jobbikkal
A Jobbik egyre több települési és megyei önkormányzati képviselője lép ki a pártból, illetve a sort a polgármesterek kezdték: Toroczkai László (Ásotthalom) kizárását követően Ferenczi Gábor (Devecser), Dócs Dávid (Cserháthaláp), Hiér Judit (Kup), Csicsai László Viktor (Kereki), Szél Csaba (Nagytőke) szakít településvezetőként a párttal, és ott lesz a 23-ai zászlóbontón Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere is, illetve még többen fontolgatják csatlakozásukat.
A megyei közgyűlésekben is elindult a kilépési hullám: Árgyelán János (Fejér, frakcióvezető), Havasiné Molnár Erzsébet (Nógrád), Orbán Imre (Veszprém), Pasztorniczky István (Borsod-Abaúj-Zemplén), Sebestyén Éva (Fejér), Szmik Lajos (Győr-Moson-Sopron) és Szőcs Norbert (Baranya) megyei közgyűlési képviselő kilépéséről van eddig tudomásunk, de nem mindenki veri nagydobra döntését.
A települési önkormányzati képviselők közül eddig tudomást szereztünk Brezsnyánszki Zoltán (Kisláng), Csákány Annamária (Kapuvár), Dobrocsi Lénárd (Balassagyarmat), Erdei Béla (Legénd), Ferencz Gergő (Kapuvár), Gombkötő János (Karancskeszi), Juhász Szilárd (Lőrinci), Molnár András Kadocsa (Tüskevár), Pajor Tibor (Újpest), Pál Béla (Budakalász), Papp Norbert (Felsőpakony), Pasztorniczky István (Sátoraljaújhely), Pintér Attila (Józsefváros), Sebestyén Éva (Cece), Szmik Lajos (Győrújbarát), Takács Lajos (Adorjánháza) és Tóth Tibor (Kisláng) Jobbikból való kilépéséről, de sokan most készítik elő döntésüket, egyeztetik más jobbikosokkal, hogy együtt lépjenek, vagy épp megvárják vele az ásotthalmi zászlóbontást, s utána jelentik be.
Információink szerint az elmúlt két évben is már több tucatnyi önkormányzati képviselő távolodott el a párttól, pontosabban távolodott el a párt tőlük. Többségük nem jelentette be nyilvánosan, a csalódottság legtöbbször inaktivitást okozott az alapszervezeteknél csakúgy, mint a képviselőknél, legalábbis az országos politika viszonylatában.
A pártból kilépett Szmik Lajos Győr-Moson-Sopron megyei alelnök (mellesleg a megyei közgyűlés tagja és Győrújbarát egyéni körzetben nyert képviselője is) szerint még csak azt sem lehet mondani, hogy a radikálisok kiszorítása, háttérbe szorítása történt volna, mert ő például soha nem tartozott a kifejezetten radikális vonalhoz. „Ahogy én látom, ami történik most, az a kifizetőhelyek átvétele” – fogalmazott a PS-nek. Két éve, a pártelnöki vétójog kapcsán kialakult vita volt az első jel, hogy valami nagyon nincs rendben. Azt mondta, már körülbelül másfél éve érik benne a gondolat, hogy a Jobbik nem az a párt, amelyikhez csatlakozott. De nem akarta befolyásolni a Jobbik választási eredményét, ezért várt. Az i-re a pontot az tette fel a Győr megyei politikusnál, ahogy Dúró Dórát megbüntették csak azért, mert a tisztújítási kampányban nem a preferált elnökjelölt mellé állt. Szmik arra még nem kapott felkérést, hogy a mandátumát adja vissza, de azt nem is lenne hajlandó megtenni. „A választáson elért eredményem a lakosság belém vetett bizalma miatt alakult ki. Velük sem tehetném meg, hogy visszaadjam a mandátumom” – jegyezte meg. Hogy csatlakozik-e Toroczkai László táborához, azt még nem döntötte el: először meghallgatja Toroczkaiék elképzeléseit 23-án Ásotthalmon. Addig is függetlenként folytatja a politikai munkát, korábbi elveinek, meggyőződésének megfelelően.
(Kuruc.info) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready