2018. június 22., péntek, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:41 Stop Jobbik lett a Stop Sorosból: így ült két szék között a földre az identitászavarossá züllesztett Vona-párt11:58 Dúró Dóra: hosszú távon elképzelhető még újabb kizárás vagy kilépés a Jobbik-frakcióból11:17 Toroczkai szerint egy éven belül erősebbé válhatnak, mint a Jobbik10:39 Újra kitört a japán Sinmoe vulkán09:59 Az amerikai képviselőház leszavazta a bevándorlást csökkentő törvényjavaslatot09:04 Husszein úr szégyenletesnek és idegengyűlölőnek tartja a Stop Sorost08:54 "Csak képeslapon fogják meglátni Olaszországot" - Salvini újabb migránstaxinak tiltotta meg a kikötést08:25 Motorcsónakos migránscsempészt fogtak Görögország partjainál07:37 Szelet, lehűlést hoz a hétvége06:53 Conte részt vesz a brüsszeli migránsügyi minicsúcson, de nem írja alá a zárónyilatkozatot22:20 Gyöngyösi kinyögte: ők bizony elköltötték az ÁSZ-büntetés befizetésére küldött adományokat21:45 Az LMP-nek kellett ráébrednie, hogy ideje megpróbálni betiltatni a Red Bull Air Race-t21:32 Pénteken Budapestre jön az Európai Tanács elnöke20:55 Antiszemitizmus-gyanú a fővárosi állatkertben: zsidó süteményről nevezték el a tekintélyes orrmérettel rendelkező hangyászsünt20:33 A gyomra lett a veszte: vádat emeltek Netanjahu csaló felesége ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Átmenetileg független önkormányzati képviselőként folytatják munkájukat a Jobbikból kilépők - már 46 mandátumról tudunk (folyamatosan frissülő adatbázis)

A Jobbik alapító nyilatkozatához és a helyi választási programhoz hűen, de jogilag egyelőre független önkormányzati képviselőként folytatják munkájukat azok, akik a most indult kilépési hullám keretében távoznak a pártból. Sokan viszont megvárják szakításukkal az új párt megalakulását, hogy egyből oda léphessenek át. Eddig 46 önkormányzati mandátumot vesztett el a Jobbik.
Zoom
Polgármesterek is szakítanak a balra tolt Jobbikkal
A Jobbik egyre több települési és megyei önkormányzati képviselője lép ki a pártból, illetve a sort a polgármesterek kezdték: Toroczkai László (Ásotthalom) kizárását követően Ferenczi Gábor (Devecser), Dócs Dávid (Cserháthaláp), Hiér Judit (Kup), Csicsai László Viktor (Kereki), Szél Csaba (Nagytőke) szakít településvezetőként a párttal, és ott lesz a 23-ai zászlóbontón Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere is, illetve még többen fontolgatják csatlakozásukat.
A megyei közgyűlésekben is elindult a kilépési hullám: Árgyelán János (Fejér, frakcióvezető), Császárné Kollár Tímea (Pest), Havasiné Molnár Erzsébet (Nógrád), Orbán Imre (Veszprém), Pasztorniczky István (Borsod-Abaúj-Zemplén), Polonyi Zsolt (Komárom-Esztergom), Sebestyén Éva (Fejér), Székely Zoltán (Fejér), Szmik Lajos (Győr-Moson-Sopron), Szőcs Norbert (Baranya) és Zentai-Plajner Zsolt (Komárom-Esztergom) megyei közgyűlési képviselő kilépéséről van eddig tudomásunk, de nem mindenki veri nagydobra döntését.
A települési önkormányzati képviselők közül eddig tudomást szereztünk dr. Bendes Zoltán (Sopron), Boda Bánk László (Tatabánya), Brezsnyánszki Zoltán (Kisláng), Bús Árpád Zsolt (Gyöngyös), Barta Szilárd (Szentistván), Csákány Annamária (Kapuvár), Császárné Kollár Tímea (Budaörs), Dobrocsi Lénárd (Balassagyarmat), Dohány Gábor (Terézváros), Erdei Béla (Legénd), Ferencz Gergő (Kapuvár), Gombkötő János (Karancskeszi), Gőbl Gábor (Sopron), Juhász Szilárd (Lőrinci), Kovács Zoltán (Gyöngyös), Molnár András Kadocsa (Tüskevár), Pajor Tibor (Újpest), Pál Béla (Budakalász), Papp Norbert (Felsőpakony), Pasztorniczky István (Sátoraljaújhely), Pintér Attila (Józsefváros), Polonyi Zsolt (Dorog), Pulai Edina (Érd), Sebestyén Éva (Cece), Stámusz Andrea (Esztergom), Szmik Lajos (Győrújbarát), Takács Lajos (Adorjánháza), Tóth Tibor (Kisláng) és Varga László (Gárdony) Jobbikból való kilépéséről, de sokan most készítik elő döntésüket, egyeztetik más jobbikosokkal, hogy együtt lépjenek, vagy épp megvárják vele az ásotthalmi zászlóbontást, s utána jelentik be.
Információink szerint az elmúlt két évben is már több tucatnyi önkormányzati képviselő távolodott el a párttól, pontosabban távolodott el a párt tőlük. Többségük nem jelentette be nyilvánosan, a csalódottság legtöbbször inaktivitást okozott az alapszervezeteknél csakúgy, mint a képviselőknél, legalábbis az országos politika viszonylatában.
A pártból kilépett Szmik Lajos Győr-Moson-Sopron megyei alelnök (mellesleg a megyei közgyűlés tagja és Győrújbarát egyéni körzetben nyert képviselője is) szerint még csak azt sem lehet mondani, hogy a radikálisok kiszorítása, háttérbe szorítása történt volna, mert ő például soha nem tartozott a kifejezetten radikális vonalhoz. „Ahogy én látom, ami történik most, az a kifizetőhelyek átvétele” – fogalmazott a PS-nek. Két éve, a pártelnöki vétójog kapcsán kialakult vita volt az első jel, hogy valami nagyon nincs rendben. Azt mondta, már körülbelül másfél éve érik benne a gondolat, hogy a Jobbik nem az a párt, amelyikhez csatlakozott. De nem akarta befolyásolni a Jobbik választási eredményét, ezért várt. Az i-re a pontot az tette fel a Győr megyei politikusnál, ahogy Dúró Dórát megbüntették csak azért, mert a tisztújítási kampányban nem a preferált elnökjelölt mellé állt. Szmik arra még nem kapott felkérést, hogy a mandátumát adja vissza, de azt nem is lenne hajlandó megtenni. „A választáson elért eredményem a lakosság belém vetett bizalma miatt alakult ki. Velük sem tehetném meg, hogy visszaadjam a mandátumom” – jegyezte meg. Hogy csatlakozik-e Toroczkai László táborához, azt még nem döntötte el: először meghallgatja Toroczkaiék elképzeléseit 23-án Ásotthalmon. Addig is függetlenként folytatja a politikai munkát, korábbi elveinek, meggyőződésének megfelelően.
(Kuruc.info) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready