Ahogy megírtuk, kedden bilincsben vitték el a volt fideszes képviselőt, Ódor Ferencet az encsi járási hivatalból. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak ellene, azzal gyanúsítják, hogy, mint a hivatal vezetője - társával, aki szintén vezető beosztású tisztviselője a szervezetnek -, „4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe”.
Zoom
Ódor még országgyűlési képviselőként (fotó: Kovács Attila/MTI)
Pénteken a bíróság elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványát, és Ódor védelmének érvelésével egyetértve elégnek találta, ha bűnügyi felügyelet alá kerül - ami gyakorlatilag a korábbi házi őrizetnek megfelelő intézkedés. Az értesülést Ódor ügyvédje, Papp Gábor megerősítette, hozzátéve, hogy védence „tagadja a terhére rótt cselekmény elkövetését”.
A döntés nem jogerős, mert az ügyészség megfellebbezte, de ez nem befolyásolja, hogy a bilincsben elvitt egykori képviselő hazamehetett.
A korábbi hivatalos tájékoztatás szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod megyei rendőrség bevonásával – tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén lefoglalták a „korrupciós pénzt” is. A Miniszterelnökség pedig azt közölte az MTI-vel: Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.
(HVG nyomán)