Elfogatóparancsot adott ki a bíróság garázdaság miatt Mondok Izsák Bálint ellen, aki a HVG forrásai szerint Mondok József izsáki polgármester fia. A rendőrség oldalán közzétett körözés alapján a 26 éves férfit a fonyódi rendőrség körözi, és várják a lakossági bejelentéseket.
Zoom
Még 2017-ben derült ki, hogy az Izsákon 35 millió forintból, papíron szálláshelynek felhúzott vadászházba egyszerűen beköltözött a település fideszes vezetője.
Zoom
Fotó: HVG
Az ügyben azóta elindult a büntetőeljárás, amiben Mondok másik fia, Miksa a per másodrendű vádlottja. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Mondok Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével, fiát mint bűnsegédet költségvetési csalással és társtettesként közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. K. István Pált, az izsáki polgármesteri hivatal nyugdíj előtt álló tisztviselőjét pedig nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében mint bűnsegédet, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.