Komolyan készül az EP-választásra a Mi Hazánk Mozgalom, ezt jelzi, hogy Toroczkai László pártelnök vezeti a listájukat, míg a második helyre Dúró Dóra elnökhelyettes kerül - árulta el az atv.hu-nak Toroczkai. Az ásotthalmi polgármester közlése szerint pártja EP-listájának harmadik helyét Árgyelán János pártigazgató foglalja majd el.
Zoom
A pártelnök elmondta, Dúró jelölése szimbolikus, hiszen országgyűlési képviselőként neki itthon van teendője, mint ahogyan a többi párthoz tartozó parlamenti képviselőnek is. Ezt az is bizonyítja, hogy Volner János - akiről korábban, még a Jobbik színeiben azt rebesgették, hogy vezetheti korábbi pártja listáját - a mi hazánkos lista végén kap majd helyet. Azért sem tartják jó ötletnek, hogy képviselők menjenek ki, mert a pártvezető szerint ezzel a Jobbiknak adnának át helyet, amivel pedig már a balliberális tömböt segítenék.
Toroczkai elmondta: ha mandátumot nyer pártja, akkor ő kész kiutazni Brüsszelbe, ahol az északi civilizáció program mellett állna ki, vagyis az európai kultúrkör megvédése, amely a Kamcsatka-félszigettől egészen Lisszabonig terjedő területen alakult ki. Eközben a kampány fontos eleme az lesz, hogy definiálják az emberek számára a pártjukat, méghozzá azt, hogy ők egy harmadik pólust építenek a Fidesz és a balliberális tömb után. Hozzátette: nem csak a bevándorlás, hanem az iszlamizáció ellen is fellépne.
Az EP-listát Novák Előd alelnök mutatta be:
Frissítés: Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké
Az MTI beszámolója a sajtótájékoztatóról:
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezeti a párt európai parlamenti (EP)választási listáját – jelentette be a Mi Hazánk kampányfőnöke szerdán Budapesten.
Novák Előd közölte, a listán szereplő 63 ember egyúttal a Mi Hazánkkal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) jelöltje is. Úgy fogalmazott, a nemzeti összefogás listájával értékalapú alternatívát kínálnak a jelenlegi kormányzattal szemben „az elvtelenül egyesült balliberális tömb” helyett.
A kampányfőnök úgy vélekedett, hogy Toroczkai László, aki elsőként vetette fel a migrációs krízis kezdetekor a határkerítés megvalósításának szükségességét, Európa-szerte ismert és elismert politikus, olyan vezető, akivel képes lehet európai szövetséget is kötni a Mi Hazánk. Hozzátette, olyan európai szintű összefogást szeretnének, amelynek nyomán kiterjeszthető a párt jelszava: „Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké”.
A lista második helyén Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét indítják, ám az ő szereplését szimbolikusnak nevezte Novák Előd, mert nem veszi át a mandátumát, ha képviselővé választják. A harmadik helyen Árgyelán János szerepel, aki önkormányzati képviselőként tagja a Régiók Európai Bizottságának.
A lista negyedik helyén szereplő Popély Gyula, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, szlovákiai felvidéki magyar politikus a sajtótájékoztatón azt mondta: „egy elszakított terület szülötteként vállalja a küzdelmet a nemzet érdekében”.
2. frissítés: Novák szerint a pártnak előnyt jelentene a mindennapi működésben, ha Toroczkai EP-mandátumhoz jutna
Fb-bejegyzése:
A nemzeti összefogás listáját azért Toroczkai László vezeti, mert ismertsége-népszerűsége sok szavazatot hozhat, és meggyőződésünk szerint a legalkalmasabb EP-képviselőnek is. Egy EP-képviselőnek nincs több munkája, mint egy magyar országgyűlési képviselőnek, s ahogy a pártelnökök jellemzően parlamenti képviselők, úgy a mi vezetőnk is lehet EP-képviselő, miközben a pártszervezésben sokan vagyunk segítségére, akik háttérmunkát végzünk. Az EP-képviselőség nem igényel több brüsszeli jelenlétet, mint akár Budapestről végezhető munkát. Ásotthalomról kb. ugyanannyi az utazási idő, mint Brüsszelből, naponta három közvetlen járat van, sokan reggel mennek, este jönnek vissza. Az EP-ben minden képviselőnek saját, fizetett stábja van a háttérmunka elvégzésére, így összességében a pártunknak is előnyt jelentene a mindennapi működésben, ha Toroczkai László EP-mandátumhoz jutna.
Az EP-képviselők az Országgyűlésben is felszólalhatnak, így pártunk elnöke ezáltal benn lehetne a magyar parlamentben is. EP-képviselőként sok más helyen nagyobb súllyal jelenhetne meg, nagyobb hírértékű lesz, ha ezután így lép fel a magyar emberek érdekeiért (pl. egy kilakoltatásnál). Több megjelenési lehetőséghez jutna, azaz többször "találkozhatunk" vele, mint eddig. Toroczkai László a határkerítésre vonatkozó ötletével sokat szerepelt a külföldi médiában, Európa-szerte ismert és elismert politikus. Vele képesek lennénk európai szintű szövetségeket is kötni, melyet a pártelnök személyes jelenléte megkönnyítene, így kiterjeszthetnénk missziónkat: Magyarország a magyaroké, Európa az európaiaké!
A 2. helyen szimbolikusan Dúró Dórát, pártunk elnökhelyettesét indítja az elnökség, akinek ismertsége-népszerűsége szintén sok szavazatot hozhat, ő ugyanakkor semmiképp sem veszi át EP-mandátumát.
A 3. helyen Árgyelán János pártigazgatónk szerepel, aki az EU Régiók Bizottságának már most is tagja önkormányzati képviselőként, továbbá Fejér megyei frakcióvezetőnk, több nyelven beszél, nyelvtanár és fordító, nagy munkabírású, megbízható politikusunk, alkalmas lenne EP-képviselőnek.
A 4. helyet dr. Popély Gyulának (a fényképen) ajánlottuk, aki külhoni magyar vezetőként és az MTA doktoraként is ismert, pártunk alapításától velünk van, augusztus 20-án is vállalta a felszólalást rendezvényünkön. Már a Csehszlovákiai Magyar Kisebbség Jogvédő Bizottságában küzdött Duray Miklóssal a magyar iskolák megmentéséért, majd 1990 januárjától prágai parlamenti képviselő volt. 1991-1998-ig a pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt, majd a kétnyelvű bizonyítványháború áldozata lett. Később a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, dékánhelyettese, majd rektorhelyettese lett, illetve az MTA doktora.
Az 5. helyen Gulya Tibor szerepel, aki a devizahitelesek egyik legismertebb segítője, számtalan ügyükben tett feljelentést a bankokkal szemben, harcolt az állami gépezettel, kivívva azok válaszcsapásait is. A Mi Hazánk a jövőben is kiemelten kívánja védeni a devizahitel-károsultak érdekeit, ezért Gulya Tiborral szövetségben, szakmai segítségével folytatnánk a munkát.
A Mi Hazánk európai parlamenti listája
1. Toroczkai László
2. Dúró Dóra
3. Árgyelán János
4. Dr. Popély Gyula
5. Gulya Tibor
6. Ferenczi Gábor
7. Dr. Fiszter Zsuzsanna
8. Dr. Grundtner András
9. Dorogi György
10. Czeglédi János
11. Nagy Zoltán
12. Pakusza Zoltán
13. Ferencz Gergő
14. Angyalosi Sándor
15. Császár Károly
16. Boda Bánk László
17. Juhász Szilárd
18. Faragó Dániel
19. Mészáros Sándor
20. Boros István
21. Kelemen Csaba
22. Földesi Mihály
23. Jelics Viktória
24. Komlódi Lóránd
25. Dohány Gábor
26. Balogh Zoltán
27. Schmidt Roland
28. Ipacs Sándor
29. Pasztorniczky István
30. Orbán Imre
31. Pál Béla
32. Szabó Ákos
33. Eszli István
34. Metes György
35. Pajor Tibor
36. Fügedi Richárd
37. Gieber Lajos
38. Szajlai János
39. Bocskay Csaba
40. Szabadi István
41. Gerlai Zsolt
42. Kiss Ferenc
43. Csány Attila
44. Sikos Zsolt
45. Jámbor Márk
46. Badó Péter
47. Papp Norbert
48. Osvald László
49. Tompáné Fazekas Gabriella
50. Vajda Krisztián
51. Jónás Levente
52. dr. Pápai Ákos
53. Horváth Roland
54. Babják Csaba
55. Farkas Szilvia
56. Petrovszki Enikő
57. Vékony Csongor Levente
58. Császárné Kollár Tímea
59. Dócs Dávid
60. Volner János
61. Apáti István
62. Fülöp Erik
63. Novák Előd