Bezár!
2021. május 8., szombat, Mihály, Fehérke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:18 Buddhista templomokat fosztottak ki Amerikában romániai cigánybűnözők20:40 Ezrek tiltakoztak Portóban a munkanélküliség, a nélkülözés és a privatizáció ellen20:08 Izrael új cimborái sem díjazták az al-Aksza mecsetnél történt összecsapásokat19:44 Honvédelmi kérdések helyett inkább az elvtársi alkuk kötögetésével foglalkoztak a ballibek19:16 Darwin-díj-gyanús vasúti baleset Pápánál18:32 Lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál18:10 Traktor gázolt el két illegális afgánt Temes megyében - de még ezt is túlélték17:43 Új helyre szállt ötödik repülésén a Mars-helikopter16:52 Afgán hétköznapok: több tucatnyian meghaltak egy kabuli robbantásos merényletben16:36 Százévesen meghalt Gorbacsov egykori jobbkeze15:48 Merkel elmondta, mi a németek véget nem érő, örök kötelessége14:54 A hazudozás vége: kénytelenek voltak elismerni az aberráltak, hogy a Mi Hazánk megtisztította tőlük az Andrássy utat14:25 Titkosított értékbecsléseket és pályázatokat tett közzé a Mi Hazánk Újbudán13:36 Palkovics: Ausztria és Magyarország sem támogatja az egységes európai minimálbér bevezetését12:59 "Ez itt egy spermatároló" - leszbikus "lelkészpárról" szól a DW "Magyar" legújabb hánytatóvideója
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Közös Zetkin-napi performanszot tartott a Jobbik-MSZP-DK-stb., vagyis az egyesült baloldali ellenzék is

Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, jobboldali, vagy akár nemzetben gondolkodó, konzervatív ember soha, semmilyen körülmények között nem ünnepel zsidókomcsi felforgatókat, akármilyen napnak álcázzák is azt a demokraták. Természetesen az alábbi szeánsz résztvevőit ez a kitétel nem érinti, csupán a jobbikos köpönyeg forgásának újabb suhanása juttatta eszünkbe.
Egyenlő munkáért egyenlő bért, ingyenes női egészségügyi szűrőprogramok indítását, a hátrányos helyzetű nők és lányok számára szóló speciális oktatási program kidolgozását sürgették az egyesült baloldali ellenzéki pártok és független liberális országgyűlési képviselőnők pénteken, a nemzetközi nőnapnak álcázott, Rákosi által kötelezővé tett kommunista "ünnepen" tartott budapesti sajtótájékoztatón. (Mazochistább olvasóink a felvételt megtekinthetik a DK, vagy viccesebb kezdéssel az MSZP Fb-oldalán - a szerk.)
Zoom
Úton az összbaloldali performanszra; elöl: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd) hátul: Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Varga-Damm Andrea (Jobbik), Gurmai Zita (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Szél Bernadett (ex-LMP)
A Nő az erőnk! címmel a budapesti Olimpiai Parkban rendezett eseményen Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) nevében azt állította, hogy ma Magyarországon a nők az élet számos területen szenvednek hátrányt a férfiakhoz képest, „pusztán azért, mert nőnek születtek”. Egyúttal egy Zrínyi Ilonáról elnevezett nemzeti nőprogram elindítását követelte, amelynek keretében az állam felméri és monitorozza a magyar nők problémáit, a megoldásokat pedig beleépíti a jogszabályokba.
Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint több százezer lány és nő él szinte teljes kirekesztettségben, aminek elsődleges okát abban látta, hogy nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű tudáshoz, s ezért a számukra kiemelt oktatási program kidolgozását sürgette.
Párttársa, Gurmai Zita úgy fogalmazott: „a Fidesz egy nőellenes politikai szervezet. Nem szabad, hogy akár egyetlen nő is rájuk szavazzon.” A szocialisták frakcióvezető-helyettese, Bangóné Borbély Ildikó pedig kiemelt támogatást követelt az egyszülős – túlnyomó többségében egyedülálló anyák által fenntartott – családoknak.
Zoom
A Clara Zetkin-napi gyülekezet
A hozzáférhető és ingyenes női egészségügyi szűrőprogramok indításának fontosságát hangsúlyozta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, aki felidézte, hogy évente Magyarországon kilencezer nőt diagnosztizálnak emlődaganattal, akik közül a betegségben „elképesztő magas aranyában”, kétezren halnak meg.
Varga-Damm Andrea a Jobbik nevében kiemelte: szükséges, hogy a nőknek minden területen valódi esélyegyenlősége legyen. Szavaihoz csatlakozva párttársa, Potocskáné Kőrösi Anita a nők társadalmi szerepével kapcsolatos tudományos kutatások elősegítést követelte a kormánytól.
Zoom
Varga-Damm Andrea itt (de csakis a képen) annyira jobbszélen, hogy nem fért fel a Szél Bernadett Fb-oldalára feltöltött képre
Bősz Anett "független" (Gabriella-párti - a szerk.) országgyűlési képviselő álláspontja szerint rengeteg erőforrástól esik el a magyar gazdaság, amennyiben nem álltja helyre a nemek közti egyenlőséget, és ezért átfogó munkaügyi program kidolgozását kezdeményezik, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy összeegyeztessék a magánéletüket, a családjukat, a karrierjüket és a munkájukat. Ez nem női kérdés, hanem össztársadalmi és gazdasági érdek – mondta.
A szintén "független" Szél Bernadett a miniszterelnököt bírálva közölte: jelenleg Magyarországon minden héten meghal egy nő a családon belüli erőszak következményeként, ezért az azt elszenvedők védelme érdekében követelte az isztambuli egyezmény ratifikálását.
A baloldali ellenzéki képviselőnők a követeléseiket tartalmazó lapokat erősítettek az Olimpiai Park kerítésére, amelyre korábban fideszes politikusok nőkkel kapcsolatos – általuk bírált és kifogásolt – idézeteit is elhelyezték.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready