2019. március 19., kedd, József, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:49 Bosszúval fenyeget az Iszlám Állam az új-zélandi mészárlás miatt08:33 A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kötne07:42 Amerikai iratok mutatják be, hogyan vezették meg a kétkulacsos Horthyékat a szövetségesek, hogy kiprovokálják a német megszállást07:32 Új buszjáratokat indít a BKK a 3-as metró déli szakaszán06:54 Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést21:31 Putyin hadászati bombázókat küldött a Krímbe21:16 Leváltják a párizsi rendőrfőnököt19:57 Volner: "a Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt"19:31 Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták18:54 Együtt aggódott a parlamentben a Jobbik és a Gyurcsány-párt az EU-tagságunkért17:55 Csak a gyógyszertárig kellett volna az autó, de ezek a rendőrök nagyon rugalmatlanok16:50 Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"16:32 Kiöltözött a tárgyalására a chemnitzi késelő16:21 TEK: vonattal jött Magyarországra az ausztrál tömeggyilkos16:13 Nyugat-Európába látogat a kínai elnök
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Elkészítették az ország boldogságtérképét - beszédes az ábra, de a cigányfaktor hiányzik a "jelmagyarázatból"

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány együttműködésében készített kutatás megmutatja, hogy hazánk különböző részein mennyire elégedettek a lakók, és milyen összefüggés van a jóllét és az életkor, a családi állapot vagy éppen az iskolázottság között - írja a Magyar Nemzet.
Zoom
A nemrégiben bemutatott boldogságtérképről kiderül, hogy a nők boldogabbak a férfiaknál, és az is, hogy Tatabányán a legelégedettebbek az emberek.
– Minél kisebb egy település, annál derűsebben látják a világot a lakói. A magyaroknak egyébként a 12,3 százaléka sorolható azok közé, akik a „mentális egészség csúcsán” vannak – részletezte Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológiai Laboratóriumának vezetője, kiemelve, hogy a párkapcsolatban élőknek is több öröm jut az életben, a legboldogabbak pedig egyértelműen a nagycsaládosok. Mint fogalmazott: minél több gyerek van egy családban, annál elégedettebbek vagyunk.
Az egyedülálló összeállításhoz több mint hét és fél ezer 17 és 88 év közötti nőt és férfit kérdeztek meg arról, hogy mennyire érzik kielégítőnek az életüket. A kutatás kiterjedt az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét, valamint a mentális egészség megállapítására is. A 2018-ban megkérdezettek minden régióban boldogabbnak mondták magukat, mint a 2017-es mintában szereplők. A boldogságszint emelkedése a Nyugat-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a legmarkánsabb, míg Közép-Magyarországon a legkisebb mértékű: a magyar lakossági átlag alá került.
– Összességében elmondható, hogy a gyengébbik nem, a kistelepüléseken élők, a 30–50 közöttiek, a családos és diplomás nyugat-magyarországiak a legboldogabbak. Ők azok, akik hatékonyan kezelik a stresszhelyzeteket, és az átlagosnál jobb képességekkel rendelkeznek a boldogságteremtés és annak fenntartása terén – fejtette ki Oláh Attila.
Nem így Észak-Magyarországon, ahol Nógrád és Heves megye is az utolsó helyeket foglalja el az elégedettségi indexen. A felmérés szerint főképp a gyermektelen, 50 év feletti, egyedül élő vagy alacsony iskolázottságú emberek nincsenek kibékülve az életükkel. – A felmérésből jól látszik, hogy melyek azok a régiók, amelyekre fókuszálnunk kell a „boldogságprogrammal”, vagyis hol van szükség arra, hogy megtanítsuk az embereket boldogságuk növelésére – jelentették ki a kutatást vezető szakemberek, akik úgy vélik: a boldogság megteremtése ugyanis egy tanulható folyamat, ami nem jelent mást, mint a negatív hatásokkal való megküzdést és a pozitív élmények minél tovább tartó megélését.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready