Mint azt korábban megírtuk, Varga-Damm Andreának köze lehet a lakásmaffiához; konkrétan cigányoknak játszotta át ügyvédként nehéz sorsú magyarok ingatlanjait.
A neojobbikos képviselőnő az Informátor-adás sugárzását követően rengeteg Facebook-posztban próbálta mentegetni magát, azonban ez nem sikerült, azt viszont elérte, hogy a kormánypárti (!) Echo TV műsorának stábját kitiltsák a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból.
Azóta Török-Szabó Erzsébet, a Sors-Társak Közhasznú Egyesület alapítója újabb problémás szerződést talált, amelyen szintén Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Ezúttal egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződés került elő 1996-ból.
Én nyugodtan szembe állok Varga-Damm Andreával, vállalom a riportot - reagált a perrel fenyegetőző Bundás Andi vagdalkozásaira Török-Szabó Erzsébet.
Zoom
Sz. L. és felesége 9 millió forint kölcsönt kért egy másik személytől, jelzálogként a házuk szolgált. Hamar kiderült, hogy itt szinte uzsorahitelről van szó, amelyet nem is tudott fizetni a házaspár. Szó nélkül elvették a 9 millió forintnál sokkal többet érő házukat.
Sz. L. feleségét a stáb elérte telefonon, azonban hiába több mint 20 éves történetről van szó, a mai napig nem tudnak beszélni róla. Az ügyletet ebben az esetben is dr. Damm Andrea vezényelte le ügyvédként.
A Zelei és Prevíz Zoltánból álló szervezetet a korabeli sajtó csak úgy emlegette, mint az “első ingatlanos bűnbanda”. Ők csalták tőrbe többek között Török-Szabó Erzsébetet is, de rengeteg áldozatuk volt. A legkülönfélébb módszerekkel vették el a tulajdonosoktól a saját ingatlanaikat. Török-Szabó Erzsébet szerint Varga-Damm Andrea velük is kapcsolatban állt, ő volt a védőügyvédjük.
Alább megtekinthető a teljes adás. (A Bundás Andi ügyeit boncolgató rész kb. 17.55-ig tart, utána már klasszikus fideszes választási propaganda a műsor.)