A pártelnök azzal indokolta a Nemzeti Légió létrehozásának szükségességét, hogy az elmúlt 9-10 év alatt nem sokat változott a helyzet a közbiztonság terén, továbbra is fennállnak azok az okok, amelyek annak idején a Magyar Gárda megalapításához vezettek, sőt, a problémák súlyosbodtak azóta.
A Fidesz folytatta azt az aljas munkát, amit az MSZP kezdett el az önvédelmi szervezetek betiltásával, a Jobbik pedig elárulta az általa létrehozott Magyar Gárdát - mutatott rá Toroczkai, ezért érezték szükségét annak, hogy segítsék egy olyan új szervezet létrehozását, amely hasonló módon fog működni, mint annak idején a Magyar Gárda: önzetlenül a magyar hazáért tenni akaró, bátor magyar emberekből jön létre. Ugyanakkor teljesen új alapokon szervezik, nem a gárda jogutódja, de szeretné az eszmeiségét továbbvinni.
A Nemzeti Légió június elsején alakul meg Szegeden, a Nemzeti Hadsereg megalapításának 100. évfordulóján. Ma is vannak anarchiára utaló jelek az országban, vont párhuzamot Toroczkai László, példaként a cigány autonómiát zászlajára tűző pártot, illetve a törökszentmiklósi állapotokat említette.
A bűnözők ellen, a rend helyreállítása érdekében jön létre az új szervezet, egyesületi formában működnének. Nem csak közbiztonsággal kapcsolatos feladatokat terveznek ellátni, nem csak honvédelmi alapismereteket adnak át, szeretnének fellépni azon kiszolgáltatott magyar emberek érdekében is, akiket ezrével lakoltatnak ki a lakásaikból, továbbá a katasztrófavédelembe is bekapcsolódnak - sorolta a pártelnök.
Bemutatta az alapítókat, akik között Magyar Gárda-alapítók is szerepelnek. A szervezet vezetőjéről elmondta: nyolc évig a francia idegenlégióban szolgált, így komoly katonai ismeretekkel rendelkezik. Kiderült az is, hogy a Nemzeti Légió legfontosabb szövetségese a Betyársereg lesz.
További részletek a sajtótájékoztatóról készült videóban:
(Kuruc.info)
Frissítés: Toroczkai az ATV-ben - a műsorvezető még mindig nem tudja, létezik-e cigánybűnözés
Természetesen előkerül a "fehérterror" is.