2019. június 17., hétfő, Laura napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:26 Gyilkosság Érden is: ezt a férfit keresi a rendőrség16:12 Az értekezletre berontva lőtte agyon volt főnökét egy kirúgott alkalmazott Máriatölgyesen - utána magával is végzett15:39 Megszökött egy rab egy budapesti kórházból15:27 Az ukrán fegyveres erők szerint lejáratják őket a szakadárok14:58 Vizsgálat indulhat az '56-os szabadságharcot követő kegyetlenkedések feltárására - Novák: szemfényvesztés!14:51 Salvini bíborosként érkezett, pápaként távozhat: Olaszország akar lenni az USA legjelentősebb partnere Európában14:26 Tíz nap múlva borsot tör a nagyhatalmak orra alá Irán és az urán14:14 Nem adta olcsón ivócimboráját az ózdi férfi 13:40 Mégsem indul a főpolgármesteri székért a nyugdíjasok jóllakott reménysége13:23 Szír szerencse Németországban: három feleség, 13 gyerek és 3800 euró (inkább hétezer) az adófizetőtől13:04 Ittasan vezetett egy szovjet tankot egy lengyel férfi - sőt a T-55-ösön biztosítás sem volt12:55 Az Ibiza-huszár nem fogadja el az EP-választáson szerzett mandátumát12:46 Lövöldözésbe torkollott egy diplomaosztó buli Philadelphiában12:27 Holtan találtak egy házaspárt tiszafüredi otthonukban12:22 Tizenhárom éves lánya szúrta halálra a családjára támadó "apát" Galgahévízen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Dunakeszin is kész a moslék: egy helyi libsi mögé bújtak el a baloldali ellenzéki pártok

Reklám

A dunakeszi ellenzék, öt párt és egy mozgalom egyetlen közös jelöltet indít a város fideszes jelöltje ellen az őszi polgármester-választáson - jelentették be vasárnap. Abban is megállapodtak, hogy az ötvenezer lakosú Pest megyei város mind a tíz körzetében közös képviselőjelölt indul majd.
Zoom
A Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum és a Mindenki Magyarországa közös sajtótájékoztatója (kép: Fb)
A dunakeszi sajtótájékoztatón a közös polgármesterjelölt, a függetlenként induló Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre a megállapodás az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) között. Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani – emelte ki.
A közös jelölt arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése. Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók - példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni. A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése – tette hozzá.
Zoom
Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője és Gerner Péter
Városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot – közölte.
Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.
Zoom
Gerner Péter tüntet (kép: Fb)
A 2014 októberi önkormányzati választásokon a Budapest melletti város polgármestere Dióssi Csaba, a Fidesz jelöltje lett 51,4%-kal, a második a baloldali összefogás (Együtt-PM-DK-4K!-MLP-Moma) által indított Dr. Horváth István csupán 24%-ot, míg Szombat István a Jobbik jelöltje 13,4%-ot kapott.
A jórészt a város lakóit tömörítő Pest megye 5-ös számó választókerületében tavaly áprilisban azonban Tuzson Bence fideszes képviselő már csupán 43,6%-ot tudott hozni, Rónai Sándor a baloldali pártok színeiben pedig a szavazatok 36%-át kapta. Ekkor a Jobbik jelöltje 15,4%-ot hozott.
Az EP-választásokon már kissé fordulni látszott a kocka: 49%-os részvétel mellett a Fidesz-KDNP listája 44%-ot hozott most május végén, míg a most együttes indulást bejelentő öt párt eredménye kicsit több, mint 46%-os lett - reménykedik a Mérce.
Dunakeszi így újabb város abban a hosszú sorban (Eger, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szombathely, Székesfehérvár, Veszprém), ahol várhatóan közösen, egy polgármester-jelölt mögött sorakozik fel az összes baloldali ellenzéki párt a helyhatósági választásokon.
Olyan cuki, ahogy a Jobbik dunakeszi elnöke felkonferálja a DK EP-képviselője által közvetített performanszot:
(MTI - Mérce nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready