Nem egyedül követhette el a gyilkosságot "K." (azaz Kalányos) Dániel, akit a szekszárdi kislány, Leonetta megölésével gyanúsítanak - írja a Blikk.
Zoom
Az ifjú erőforrás, korábbi vallomásával ellentétben, tagadja, hogy ő ölte meg a kislányt. Azt állítja, nem volt egyedül a végzetes órában. Szavait igazolni látszik, hogy a kődarabon, amivel a kislányt ütlegelték, nem csak az ő DNS-e található.
– A minta arra, hogy az összes, a rendszerben rögzített DNS-sel összevessék, alkalmatlan, ám egy emberével össze tudnák hasonlítani – fogalmazott dr. Székely Gábor, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület vezető ügyvédje, aki dr. Vidák Aladár elnökkel, az elhunyt kislány családjának jogi képviselőjével közösen tájékoztatta a fejleményekről a bulvárlapot.
A szakemberek szerint a gyilkossággal gyanúsított Kalányos meg is nevezett egy személyt, akihez szerinte a plusz DNS tartozik. Őt a rendőrök korábban tanúként hallgatták meg. Akkor ő maga ajánlotta fel a hatóságoknak, hogy vegyenek tőle DNS-mintát, erre azonban nem került sor.
– A vádirat elkészült, úgy, hogy ezt a plusz-DNS-t nem vizsgálták. Éppen ezért mindenképpen indítványozom a további nyomozást erre vonatkozóan – tette hozzá Székely.
A feltételezett társtettes szintén a környéken, néhány házzal odébb élt, ám a nyomozás vége felé felszívódott. Az ügyvéd szerint, bár kamera rögzítette, ahogy "K." Dániel a kislánnyal sétált, a patak partjára több másik út is vezet, így nem lehet kizárni, hogy valóban van még egy ember, aki felelőse lehet a történteknek.
Zoom
– "K." Dániel a gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg, ám ezt – a szakértő szerint – védekezésből tette, valójában nem akart meghalni – árulta el dr. Vidák Aladár, aki kapcsolatban van Leonetta családjával. – Lelkileg nagyon rossz állapotban vannak – tette hozzá az elnök.
Mint ismeretes, a kislányt március 8-án délután kezdték el keresni a szülei, miután házuk udvaráról – ahol utoljára életben látták őt – eltűnt. Az órákig tartó kutatás után élettelen testét az otthonuktól néhány száz méterre lévő patakban találták meg. A kislány testét lemeztelenítették, a fejét pedig szétverték. A rendőrök még aznap elfogták a gyerek unokatestvérét, Kalányos Dánielt (19), akit a kihallgatása után letartóztattak.
Leonetta halálát az ügyben kirendelt orvos szakértő véleménye szerint vízbe fulladás okozta, noha a testén számos súlyos sérülés volt.