2019. október 19., szombat, Nándor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:57 Fának ütközött egy ukrán busz Pácin és Nagyrozvágy között - tíz utas megsérült10:32 Szép kis társaság nyit iskolát Budapesten: az Iszlám Államot éltette egy Erdogan-suli tanára10:18 Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben - vasárnap tizennégy szavazattal győzött a népfront09:53 Egy felhőkarcolót is felgyújtottak a metrójegyárak emelése miatt tüntetők a chilei fővárosban09:19 Tagtoborzást hirdetett a Mi Hazánk08:44 Elfogták Krisztofort, a csepeli szatírt08:20 Összeomlott egy víztározó gátja Szibériában07:43 A metró alá esett egy ember a Lehel téren07:31 Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén06:56 Futni hagyták a Köpcös fiát22:02 Franciaország nemzetközi körözést adott ki az Iszlám Állam kalifája ellen21:33 A bűncselekménynek nincs neme - harsogja az Europol a kvótaegyenjogúság jegyében21:07 Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség az Európai Unióban20:33 A lengyel Polgári Platform Tuskot jelölte az Európai Néppárt élére20:11 Már megint egy orosz segélyszállító konvoj miatt prüszköl Kijev
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nagy Ferenc rehabilitálását kezdeményezi a Mi Hazánk és az FKgP

Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom és a Független Kisgazdapárt azt követeli a kormánytól, hogy Nagy Ferenc volt miniszterelnök kapja meg az őt megillető helyet az állami emlékezetpolitikában.
Apáti István független országgyűlési képviselő közölte: azt is követelik, hogy nyilvánítsák emlékházzá és újítsák fel a kisgazda politikusnak a Baranya megyei Bissén található szülőházát, illetve kapjon szobrot a második magyar köztársaság első miniszterelnöke. Továbbá arra kérik a kormányt, gondoskodjon arról, hogy Nagy Ferenc a történelemoktatásban is kapjon méltó helyet, a külügyi tárca pedig vegye fel a kapcsolatot az Egyesült Államokban élő hozzátartozókkal – tette hozzá.
Apáti István emlékeztetett: Nagy Ferenc nevéhez fűződik az ország háború utáni újjáépítésének megszervezése, a forint bevezetése, illetve ezzel összefüggésben a hiperinfláció megfékezése. Úgy vélekedett, "mindkét szélsőséges világrend, az is, amelyik faji, etnikai alapon és az is, amelyik osztályalapon gerjesztett gyűlöletet, mérhetetlen károkat okozott a politikusnak és családjának".
Végül a kommunisták, akik kisebbik fia életével zsarolták, kémfilmekbe illő körülmények között a svájci-osztrák határon egy szállodai levélpapíron íratták meg vele a lemondólevelét – idézte fel.
Az FKgP képviseletében Paulina László hangsúlyozta: Nagy Ferenc azt követően lett az ország miniszterelnöke, hogy az FKgP 57 százalékkal nyerte meg az 1946-ban rendezett országgyűlési választásokat. Programjában szerepelt többek között a szovjet csapatok kivonása Magyarországról – fűzte hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy lemondását követően magyar állampolgárságától és vagyonától is megfosztották Nagy Ferencet. Ezért az FKgP levélben arra kéri az igazságügyi minisztert, hogy rehabilitálják a volt miniszterelnököt – mondta a politikus.
Nagy Ferenc 1903-ban született a Baranya megyei Bissén, és 1979-ben hunyt el az Egyesült Államokban a virginiai Herndonban. A politikus 1946. február 4-étől lemondásáig, 1947. június 1-jéig volt Magyarország miniszterelnöke.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready