2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:24 "Nőt keresett magának" a krétai gyilkos, az sem zavarta, amikor már nem volt életben09:55 Illegális gyorsulási versenyt látogattak meg a rendőrök09:41 Barbarossa hadművelet: a Wehrmacht és Vörös Hadsereg összehasonlítása a szervezés területén09:14 Tovább ritkítják a dzsihadistákat Irakban08:25 Szerelmes lett Romániába egy "belga" - oláh juhászok botjai józanították ki08:03 Kicsavarták a szivárványos zászlót a buzeráns kezéből egy lengyel városkában07:47 A brit tanker elfogásának első gyakorlati haszna: Szaúd-Arábia két és fél hónap után útjára engedte az iráni tartályhajót07:30 Azonosíthatatlan lehet már a Hableány-baleset utolsó áldozata06:51 14 méteres árokba zuhant egy illegális bevándorlókkal teli busz Macedóniában22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nagy Ferenc rehabilitálását kezdeményezi a Mi Hazánk és az FKgP

A Mi Hazánk Mozgalom és a Független Kisgazdapárt azt követeli a kormánytól, hogy Nagy Ferenc volt miniszterelnök kapja meg az őt megillető helyet az állami emlékezetpolitikában.
Apáti István független országgyűlési képviselő közölte: azt is követelik, hogy nyilvánítsák emlékházzá és újítsák fel a kisgazda politikusnak a Baranya megyei Bissén található szülőházát, illetve kapjon szobrot a második magyar köztársaság első miniszterelnöke. Továbbá arra kérik a kormányt, gondoskodjon arról, hogy Nagy Ferenc a történelemoktatásban is kapjon méltó helyet, a külügyi tárca pedig vegye fel a kapcsolatot az Egyesült Államokban élő hozzátartozókkal – tette hozzá.
Apáti István emlékeztetett: Nagy Ferenc nevéhez fűződik az ország háború utáni újjáépítésének megszervezése, a forint bevezetése, illetve ezzel összefüggésben a hiperinfláció megfékezése. Úgy vélekedett, "mindkét szélsőséges világrend, az is, amelyik faji, etnikai alapon és az is, amelyik osztályalapon gerjesztett gyűlöletet, mérhetetlen károkat okozott a politikusnak és családjának".
Végül a kommunisták, akik kisebbik fia életével zsarolták, kémfilmekbe illő körülmények között a svájci-osztrák határon egy szállodai levélpapíron íratták meg vele a lemondólevelét – idézte fel.
Az FKgP képviseletében Paulina László hangsúlyozta: Nagy Ferenc azt követően lett az ország miniszterelnöke, hogy az FKgP 57 százalékkal nyerte meg az 1946-ban rendezett országgyűlési választásokat. Programjában szerepelt többek között a szovjet csapatok kivonása Magyarországról – fűzte hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy lemondását követően magyar állampolgárságától és vagyonától is megfosztották Nagy Ferencet. Ezért az FKgP levélben arra kéri az igazságügyi minisztert, hogy rehabilitálják a volt miniszterelnököt – mondta a politikus.
Nagy Ferenc 1903-ban született a Baranya megyei Bissén, és 1979-ben hunyt el az Egyesült Államokban a virginiai Herndonban. A politikus 1946. február 4-étől lemondásáig, 1947. június 1-jéig volt Magyarország miniszterelnöke.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready