2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:16 Kondoroson fogták el a kendereseket10:55 Erdőtüzek pusztítanak Portugáliában10:24 "Nőt keresett magának" a krétai gyilkos, az sem zavarta, amikor már nem volt életben09:55 Illegális gyorsulási versenyt látogattak meg a rendőrök09:41 Barbarossa hadművelet: a Wehrmacht és Vörös Hadsereg összehasonlítása a szervezés területén09:14 Tovább ritkítják a dzsihadistákat Irakban08:25 Szerelmes lett Romániába egy "belga" - oláh juhászok botjai józanították ki08:03 Kicsavarták a szivárványos zászlót a buzeráns kezéből egy lengyel városkában07:47 A brit tanker elfogásának első gyakorlati haszna: Szaúd-Arábia két és fél hónap után útjára engedte az iráni tartályhajót07:30 Azonosíthatatlan lehet már a Hableány-baleset utolsó áldozata06:51 14 méteres árokba zuhant egy illegális bevándorlókkal teli busz Macedóniában22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Kifogástalan magatartás, 53 jutalom és 20 szabadnap után megnyílik a börtön ajtaja Szögi Lajos egyik gyilkosa előtt

Tizenkét évvel Szögi Lajos brutális meggyilkolása után jövő hétfőn már vígan távozhat a börtönből az ügy elsőrendű vádlottja, ifjabb "H.", vagyis Horváth Dezső.
A bíróság csak nyolc cigányt ítélt el az ügyben: hárman "életfogytig tartó" fegyházbüntetést kaptak, ifjabb Horváth Dezső 17 évvel megúszta. Alapesetben 2023 októberében szabadulhatna, de többek között a "jó magaviselete" miatt most feltételesen megnyílik számára a börtön kapuja.
Zoom
2009. március 11-én az áldozatot szimbolizáló bábu mellett állnak a vádlottak és börtönőrök Olaszliszkán, ahol megkezdődött Szögi Lajos megölésének helyszíni tárgyalása. A tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a cigányok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én (kép: MTI Fotó/Vajda János)
A gyilkos az utolsó napját egy úgynevezett szabadulózárkában fogja tölteni. Az utolsó feladatok közé tartozik, hogy a bevonulásakor letétbe helyezett holmijait előkészítik, majd visszaadják neki. Egy halom papírmunka után végül kinyílik előtte a Szegedi Fegyház és Börtön kapuja - írja a Borsonline.
Zoom
Kifogástalan magatartású ártatlan Dezsőke (kép: MTI)
A Bors információi szerint a gyilkos cigánynak nem kell aggódnia, szabadulását követően élettársához és gyermekéhez tud költözni, s két helyről is kapott munkáltatói szándéknyilatkozatot.
A május végi meghallgatásán megállapították: a lincselő magatartása "kiváló volt" a fogva tartása alatt, 53 jutalmat is kiérdemelt. Önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett, néhány hete pedig leérettségizett. "Kifogástalan magatartása" miatt hússzor a börtönt is elhagyhatta. A következő négy évben pártfogó lesz mellette.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready