A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró az emberölés és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott ifj. H. D. (Figyelik? Már nem is H. Dezső, csak H. D. De mi kevésbé vagyunk szégyellősek, ha magyargyilkos cigánybűnözők mindenféle jogairól van szó, tehát: ifj. Horváth Dezsőről van szó - a szerk.) elítéltet feltételes szabadságra bocsátásáról hozott döntését - tájékoztatta a bíróság szóvivője pénteken az MTI-t.
Zoom
"Ifj. H. D." a magyar államot is perelte "rossz tartási körülményei miatt" - és nyert!
Juhászné Prágai Erika közölte, az elítélt szabadságvesztését a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, amelyből feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.
Kifogástalan magatartás
Mint fogalmazott:
a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának döntése alapján a büntetés-végrehajtási bíró helytállóan következtetett arra, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. Az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, mikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.
A Szegedi Törvényszék határozatával a döntés véglegessé vált.
"Ifj. H. D.-t" a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három cigányt ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a cigányok 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy cigánylányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: