2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szoros a verseny Tarlós és Karácsony között

Reklám

Kiélezett a verseny a főpolgármesteri posztért a Medián legfrissebb kutatása szerint. Tarlós István vezet ugyan, de hibahatáron belüli az előnye.
Zoom
Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Az Index megbízásából a Medián online felmérést végzett október 7. és 10. között a budapestiek körében, 1000 válaszadót kérdeztek meg. A minta lakóhely (kerület), iskolai végzettség, nem és életkor szerint reprezentálja a teljes budapesti népességet. A hibahatár 3,1 százalék a teljes mintára nézve.
Arra a kérdésre, hogy kire szavaznának a főpolgármester-választáson, a megkérdezettek 25 százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni. Tarlós Istvánra a teljes népesség 35 százaléka, Karácsony Gergelyre 34 százalék szavazna, míg Puzsér Róbertet 5, Berki Krisztiánt 1 százalék választotta.
Ha csak a jelöltet választani tudókat vizsgáljuk, akkor 47-45 arányban vezet Tarlós Karácsony előtt (Puzsér 7, Berki 1), de ha csak a jelöltet választani tudó biztos szavazókat nézzük, akkor még kisebb Tarlós előnye:
  • Tarlós István: 48 százalék
  • Karácsony Gergely: 47 százalék
  • Puzsér Róbert: 5 százalék
  • Berki Krisztián: mérhetetlen
Ez utóbbit azért érdemes kiemelni, mert vasárnap a jelöltet választani tudó biztos szavazók nagy eséllyel el is mennek szavazni.
Összességében a főpolgármester-választás kimenetele nehezen előrejelezhető, Tarlós esélyei valamivel jobbak, ám Karácsony lemaradása statisztikai hibahatáron belüli. Az adatok alig térnek el a Medián szeptemberi személyes adatfelvételétől.
Korábbi felmérések:
  • Szeptember 30., Nézőpont: Tarlós 56, Karácsony 38
  • Szeptember 28., Iránytű: Tarlós 37, Karácsony 35
  • Szeptember 27., Republikon: Tarlós 35, Karácsony 34, Puzsér 5
  • Október 9: Publicus: Tarlós 48, Karácsony 48
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready