2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:36 Tizenhét napot kellett vadgyümölcsökön és lepkéken túlélnie az erdőben egy eltévedt hawaii nőnek06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

A lisszaboni szerződés ratifikálása egyenértékű Magyarország elvesztésével

Reklám


Minden magyar termék (benne a termõföld) elvesztése, a nemzeti termékek védelmének elvesztése, pénzügyi függetlenség elvesztése, kereskedelmi függetlenség elvesztése, vám elvesztése, az önálló adópolitika elvesztése, külügy és hadügy elvesztése, önálló jogalkotás elvesztése, közigazgatás elvesztése, belbiztonság elvesztése, igazságszolgáltatás elvesztése, Magyarország kinyitása minden idegen elõtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar elõtt - ezt jelenti az Orbánék által is megszavazott szerzõdés.
Dr. Latorcai János és dr. Halász József személyében 2008. január 17-én két érdekes vendége volt a Magyar Sorskérdések címû, csütörtök esténként 19 órától az ÁrpádHír Világtelevízióban zajló vitamûsornak.
Patrubány Miklós, Rácz Sándor és Haeffler András vendégeikkel egy-egy órán keresztül feszegették azt, ami egy hónappal korábban, 2007. december 17-én a budapesti parlamentben történt, amikor 325 képviselõ megszavazta a Magyarország jövõjét döntõen befolyásoló lisszaboni szerzõdést, anélkül, hogy annak többszáz oldalas szövegét olvashatta volna.
A Magyarok Világszövetségének elnöke hazaárulásnak nevezte a lisszaboni szerzõdés olvasás nélküli ratifikálását: „December 17-e óta, amikor ilyen mértékûvé vált a hazaárulás, – hogy megszavazom az ország jövõjét döntõ módon befolyásoló szerzõdést, olvasatlanul, – attól a perctõl kezdve számomra a magyar országgyûlésben egyetlen képviselõcsoport maradt, amelynek legitimitása van, és amelynek erkölcsi alapja van ott még megjelenni és egyetlen fillért is elfogyasztani a magyar közpénzekbõl. És ez a tisztelt keresztény-demokrata frakció. Kérem, fogadják õszinte elismerésemet.”
Dr. Latorcai János, az Orbán kormány egykori minisztere, jelenleg a KDNP frakció tagja, azzal érdemelte ki a mûsor figyelmét, hogy ötödmagával volt bátorsága az országvesztéssel felérõ eljárás elleni tiltakozás jeléül NEM-mel szavazni.
Az ex-miniszter látványosan védelmébe vette Orbán Viktort és párttársait: „Messzemenõen és a legmesszebbmenõen tiltakozom az ellen, hogy a jobboldal vezetõ erejének bármelyik tagját, egy ilyen adás keretében egy ilyen leegyszerûsítõ, és megalázó jelzõvel, mint hazaáruló bélyegezzünk meg.”
Szünet után, a mûsor második felének vendége, Dr. Halász József ismertette a lisszaboni szerzõdés részleteit, kiemelve, hogy mind a mai napig nincs meg a lisszaboni aláírással módosított EU szerzõdések szövege, hiszen Lisszabonban, és azóta is, csak a módosító indítványokat nyomtatták ki, több száz oldalon. Kifejtette, hogy a lisszaboni szerzõdés ratifikálása egyenértékû Magyarország elvesztésével. Kritikáját tizenkét pontban foglalta össze:
1. Minden magyar termék (benne a termõföld) elvesztése – EUM 26. cikk
2. A nemzeti termékek védelmének elvesztése – EUM 34., EUM 35., EUM 63., EUM 101. és EUM 107. cikk
3. Pénzügyi függetlenség elvesztése – EUM 282. és EUM 295. cikk
4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése – EUM 106. és EUM 207. cikk
5. Vám elvesztése – EUM 28. cikk
6. Az önálló adópolitika elvesztése – EUM 110. cikk
7. Külügy és hadügy elvesztése – EUSZ 18. cikk
8. Önálló jogalkotás elvesztése – EUM 288. cikk
9. Közigazgatás elvesztése – EUM 7. cikk
10. Belbiztonság elvesztése – EUM 88. és EUM 89. cikk
11. Igazságszolgáltatás elvesztése – EUSZ 19. és EUM 86. cikk
12. Magyarország kinyitása minden idegen elõtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar elõtt – EUM 49. cikk
A mûsorban többször elhangzott, hogy senki nem adott a parlamenti képviselõknek felhatalmazást az ország szuverenitásának ilyen mértékû csonkítására.
A lisszaboni dokumentumok az Európai Uniót eufemisztikusan a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térségnek nevezik.
Ezzel szemben dr. Halász József következtetése, hogy az EU nem összehangol, hanem összemos, az európai nemzetek önállóságát teljes egészében elveszi.
Mi Európát akarjuk, de nem azzal a gyarmatbirodalmi fölépítéssel, amit az EU jelent – mondta a vendég.
(A teljes vita megtekinthetõ az ÁrpádHír Világtelevízió honlapján a 2008. január 17-i mûsorban.)
Kuruc.info - MVSZ Sajtószolgálat
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready