2019. november 21., csütörtök, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:54 Rekordot döntött Abe Sindzó japán miniszterelnök22:41 A Borkai-videók miatt előállított focista szerint nincs szó zsarolásról, az is mellékes, hogy korábban a DK jelöltje volt22:27 Putyin: az emberiség ismét a barlangban találhatja magát22:15 Jakab Péter végre rájött, hogyan lehetne tovább fokozni: beült Orbán székébe, mint egy tel-avivi kisóvodás21:45 Tusk a néppárt új elnöke - kizárást ígért a "populistáknak", Orbánra is célozgatva21:35 András herceg ott se volt, mégis visszavonul az Epstein-botrány után20:50 Orbánnak sikerült odáig süllyednie, hogy egy ultracionista rabbi nevezte bátornak és becsületesnek20:26 Megint új választás jöhet Izraelben20:07 Orosz kémbotrány okoz fejfájást Belgrádnak19:27 Putyin már azt pedzegeti, lehet, hogy néhány kelet-európai ország ki akar majd lépni az EU-ból18:22 Alacsonyan repülnek a klisébombák? - Gondolatok a Midway című filmről17:44 Négy cigány akart "megbokszolni" egy rendőrt, az ügyészség elrettentő büntetést javasol: próbára bocsátás!17:28 A Mi Hazánk feljelenti a Zsindexet - Toroczkai: mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak17:08 Az SZDSZ-es Gothár Péter a Katona József Színház zaklatója15:53 Az iráni elnök szerint gátat szabtak az üzemanyagár-emelés miatti tiltakozáshullámnak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Üres, leplombált urnát találtak az utcán Budakeszin

Reklám

Hétfő este, az önkormányzati választás másnapján egy üres, feltört plombájú urnát találtak Budakeszin, a Fő úton, egy üzlet előtt – adta hírül Facebook-oldalán Hegyesi Beáta, az ellenzék helyi polgármesterjelöltje. Kedden az InfoRádió megkeresésére Hegyesi elmondta, egy telefonhívásból értesült az urnáról, ami az út mellett hevert a füvön. A helyszínre sietett, és megállapította: a doboz üres.
A jelölt nem biztos abban, hogy a papírdobozt mozgóurnaként használták, mert találkozott olyannal a szavazóhelyiségben is a szürke műanyag szavazólapgyűjtők mellett. „Becsuktuk az urnát, és akkor látszott, hogy a szája, ahol a szavazatokat be kell ejteni, pecsétes plombával le volt zárva, ahol viszont a szavazatszámláláshoz ki kell nyitni az urnát, ott már nyitva volt” – magyarázta Hegyesi, megjegyezve, hogy a pecséten még a szavazóköri delegáltak aláírásai is ott voltak.
A jelölt és azok, akik már a helyszínen voltak, lefotózták az urnát, majd kihívták a rendőrséget a helyzet tisztázására. A rendőrök azonban az első hívásra nem érkeztek meg, a második próbálkozásra, másfél órával később pedig azt mondták, hogy nem az ő hatáskörük. Hegyesi szerint azt mondták, „kezdjünk vele, amit akarunk, forduljunk a sajtóhoz”. Kedden reggel aztán bejelentést tett a Nemzeti Választási Irodánál.
A jelölt szerint a választás végkimenetelétől függetlenül fel kell göngyölíteni az ügyet, ami a választási bizottság, illetve a rendőrség feladata.
Az InfoRádió megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, amely azt válaszolta: hozzájuk nem érkezett be- vagy feljelentés az ügyben.
Budakeszi jegyzőjét – egyben a helyi választási iroda vezetőjét – Szelenczy Gabirellát is kereste a rádió, ő azt közölte, hogy minden urnát szabályosan használtak fel, és egyetlen szavazólap sem veszett el. Azt állította, az utcán talált mozgóurna már hulladék volt, amit a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. hagyhatott el, ezért a jegyző fokozott figyelmet kért a dobozok szállítását és megsemmisítését végző önkormányzati cégtől.
Budakeszin Győri Ottília, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást 3720 szavazattal. Kihívója, Hegyesi Beáta 2640 voksot kapott.
(hvg)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready