A rendőrségi közlemény egy október 13-i, gyöngyösi közlekedési balesetről:
Egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost.
Az eddigi információk alapján 2019. október 13-án 18 óra 50 perc körül Gyöngyösön, a Bene utcában egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost. A baleset következtében a gyalogos férfi a helyszínen életét vesztette.
A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik. Kerülni a település belterületén tudnak az arra közlekedők.
Alább pedig egy gyöngyösi olvasónk levele:
Egy kazincbarcikai fiatalember, S. Attila halt szörnyű halált: egy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt cigánybűnöző gázolta halálra. 130-cal hajtott belterületen.
A fiú szülei korábban meghaltak, nagymamájával élt. Azért jött Gyöngyösre (a közeli gumigyárba) dolgozni, hogy segítsen neki anyagilag. A fiam ismerte, ő is ott dolgozik. Két idegen (angol, német) nyelven beszélt, nagyon szerették, műszakvezető volt. Hülyéskedtek is vele, hogy ő a "kis Hitler" (elég németes, kemény vonásai voltak).
A tragédia megtörténtekor már 3 napja 12-ezett, ment volna a munkásszállóra. Az út nem volt kivilágítva, igaz, be volt dugva a füle, zenét hallgatott, ezért a hírekben őt hozták ki egyedüli hibásnak.
Azt később tudtuk meg, hogy egy audis cigány, aki "Kenyeres" névre hallgat, kapta telibe. A fiatalember az ütközés következtében 20 métert repült, a mentős ismerős elmondása szerint a felismerhetetlenségig roncsolódott.
Zoom
Az Audi a gázolás után (kép: Heol)
Szeretném, ha minél nagyobb nyilvánosságot kapna az ügy: tudja meg mindenki, ki miatt kellett meghalnia ennek a dolgozó, rendes magyar embernek!
Egy mocskos, bűnöző retek miatt! Nem tudok megnyugodni azóta - pedig én személyesen nem ismertem, csak a fiam. Szegény nagymamája egyedül viseli a gyászt, gyűjtünk neki pénzadományt, a gumigyár állja a temetési költségeket.
Kérlek, emlékezzünk meg róla egy kicsit, és tudja meg minél több ember, mi megy itt. Ezek meddig tehetnek meg mindent?
Köszönettel,
N. K.