A kunszentmiklósi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a – jelenleg is letartóztatásban lévő – gyanúsítottja több embert fenyegetett és bántalmazott.
A nyomozás adatai szerint a most 25 éves férfi és két társa 2019. február 2-án este Szabadszálláson szóváltásba keveredett két helybélivel. A sértetteket mindhárman megverték, megrugdosták, melynek következtében az áldozatok megsérültek.
A háromfős társaságnak nem ez volt az első verekedése ezen az estén. Rövid idővel korábban már belekötöttek egy baráti kör tagjaiba, akik közül az egyik fiatalt szintén bántalmazták.
Zoom
Sokat piszkosodhatott az a kéz becsületes munkában is (illusztráció)
Az egyik gyanúsított – K. Attila szabadszállási lakos – néhány nappal később további, hasonló cselekményeket is elkövetett a gyanú szerint. Február 14-én este először egy ismerőse házának az ajtaját rúgta be. Az épületben tartózkodókat megfenyegette, majd egyiküket ököllel meg is ütötte. Ezután elment az apósa házához, ahol a lakókat kizavarta az épületből, felesége apját pedig lefejelte.
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói K. Attilát elfogták és őrizetbe vették, majd kihallgatását követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit csoportos garázdaság bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, zaklatás és magánlaksértés vétségével is gyanúsítják. Szabadlábon védekező társai garázdaság és testi sértés miatt felelhetnek a bíróság előtt.
A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.
(Police)