Pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a két volt labdarúgót, akikkel szemben korábban elévülés miatt megszüntették a büntetőeljárást.
A játékosok a 2008. november 9-én rendezett Siófok–ZTE élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen direkt olyan eredményt alakítottak ki, amiért pénzt kaptak. A törvényszék 2016. április 7-én azért szüntette meg az eljárást, mert szerinte nem volt megállapítható, hogy a vesztegetést kötelességük megszegésével követték el.
A vád fellebbezett, a Fővárosi Ítélőtábla pedig 2017. július 14-én hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és arra utasította az elsőfokú bíróságot, hogy új eljárást folytasson le. Ennek eredményét a Fővárosi Törvényszék a múlt pénteken, november 29-én hirdetette ki. Megállapították, hogy a vádlottak "kenőpénz ellenében a meccs végeredményét a pályán játszva befolyásolták".
Az elsőfokú bíróság a két vádlottat bűnösnek találta "minősített korrupciós bűncselekményben", és összesen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte őket, valamint fejenként 2 millió 643 ezer 300 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
(MTI)