Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak

Reklám

Megtört a hosszú évekig tartó kedvező tendencia, idén ugyanis több magyar mondta azt, hogy fél, ha este sötétedés után kell kimennie az utcára.
A korábbi évek tendenciái alapján, amíg 2013-tól (65%) 2018-ig (83%) folyamatosan emelkedett, addig 2019-ben kicsit csökkent azok aránya, akik biztonságban (nagyon, illetve eléggé biztonságban) érzik magukat (81%), derült ki a KSH kutatásából.
A nemek szerint továbbra is szignifikáns különbség rajzolódik ki a biztonságérzetet illetően: a nők közel 27%-a érzi inkább veszélyben magát az utcán sötétedés után, ugyanakkor ez az arány a férfiak körében a 10%-ot sem éri el.
Az egyén földrajzi helyzete, valamint a település jellemzői vannak a legnagyobb befolyással a biztonságérzetre: településtípus szerint a községben élők érzik a legnagyobb arányban biztonságban magukat (84%), a fővárosban élők a legkevésbé (77%).
A megyeszékhelyen, megyei jogú városban, valamint az egyéb városban élők közel azonos arányban számoltak be biztonságérzetről (79 - 81%). A KSH megállapítja, hogy előző évhez képest romlott a tendencia.
Régiók tekintetében mind a három dunántúli régióban kiugróan magas azok aránya, akik biztonságban érzik magukat közterületen. Ezzel szemben évek óta változatlanul az Észak-Magyarország régióban élők érzik a leginkább veszélyben magukat lakóhelyük környékén.
Zoom
A kutatásról
A lakóhely környéki közterületen való biztonságérzet az egyén szűkebb környezetében való általános bizalma, illetve a lakóhely állapota által befolyásolt. A félelem és a szorongás negatív hatással van az egyén jóllétérzetére; a sötétedés utáni, utcán való közlekedés okozta félelem erősen visszatartó hatású lehet a(z esti) társas, kulturális programokon való részvételt illetően. A 16 éves és annál idősebb lakosság körében azt mérte a KSH, hogy mennyire érzik magukat biztonságban egyedül sötétedés után az utcán.
(Portfolio)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready