2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált08:21 Maduro tárgyalna az Egyesült Államokkal
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak

Reklám

Megtört a hosszú évekig tartó kedvező tendencia, idén ugyanis több magyar mondta azt, hogy fél, ha este sötétedés után kell kimennie az utcára.
A korábbi évek tendenciái alapján, amíg 2013-tól (65%) 2018-ig (83%) folyamatosan emelkedett, addig 2019-ben kicsit csökkent azok aránya, akik biztonságban (nagyon, illetve eléggé biztonságban) érzik magukat (81%), derült ki a KSH kutatásából.
A nemek szerint továbbra is szignifikáns különbség rajzolódik ki a biztonságérzetet illetően: a nők közel 27%-a érzi inkább veszélyben magát az utcán sötétedés után, ugyanakkor ez az arány a férfiak körében a 10%-ot sem éri el.
Az egyén földrajzi helyzete, valamint a település jellemzői vannak a legnagyobb befolyással a biztonságérzetre: településtípus szerint a községben élők érzik a legnagyobb arányban biztonságban magukat (84%), a fővárosban élők a legkevésbé (77%).
A megyeszékhelyen, megyei jogú városban, valamint az egyéb városban élők közel azonos arányban számoltak be biztonságérzetről (79 - 81%). A KSH megállapítja, hogy előző évhez képest romlott a tendencia.
Régiók tekintetében mind a három dunántúli régióban kiugróan magas azok aránya, akik biztonságban érzik magukat közterületen. Ezzel szemben évek óta változatlanul az Észak-Magyarország régióban élők érzik a leginkább veszélyben magukat lakóhelyük környékén.
Zoom
A kutatásról
A lakóhely környéki közterületen való biztonságérzet az egyén szűkebb környezetében való általános bizalma, illetve a lakóhely állapota által befolyásolt. A félelem és a szorongás negatív hatással van az egyén jóllétérzetére; a sötétedés utáni, utcán való közlekedés okozta félelem erősen visszatartó hatású lehet a(z esti) társas, kulturális programokon való részvételt illetően. A 16 éves és annál idősebb lakosság körében azt mérte a KSH, hogy mennyire érzik magukat biztonságban egyedül sötétedés után az utcán.
(Portfolio)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready