Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke írja közöségi oldalán:
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetőit fogadtuk a Mi Hazánk irodájában, hogy szakmai, érdekvédelmi kérdésekről egyeztessünk. A vonuló tűzoltó állomány mintegy 70%-át magába foglaló, legnagyobb tűzoltó-szakszervezet elnöke, Salamon Lajos és alelnöke, Vidó Attila a megalázóan alacsony, nettó 160 ezer forint körüli illetmény alapját képező 38 650 forint sürgős emelését szorgalmazza, miután az már több mint 10 éve változatlan.
Zoom
A hivatásos tűzoltóknak alapból heti 48 óra a munkaidejük, így öt év alatt hatot ledolgoznak, és szó sincs arról, hogy a munkaidőt vagy lecsökkentenék heti 40 órára, mint a civil életben, vagy a plusz 8 órát kifizetnék túlóraként.
A 2015-ben bevezetett új szolgálati törvény a hivatásosokat egzisztenciális bizonytalanságba sodorta. A szakszervezet szerint meg kell szüntetni a BM által teljesítményértékelés néven osztogatott 12 milliárd forintnyi, valójában a tűzoltók béremelésén megspórolt, úgynevezett pofapénzt, amit nem a teljesítmény, hanem az aktuális kormány iránti lojalitás mértékétől függően osztogatnak a helyi katasztrófavédelmi káderek.
A Mi Hazánk Mozgalom folytatja tárgyalásait a munkavállalók érdekképviseleti szervezeteivel, és igyekszik nyilvánosságot biztosítani nekik, ahogy pl. majálisunkon Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezetének elnöke vett részt kerekasztal-beszélgetésünkön.