2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált08:21 Maduro tárgyalna az Egyesült Államokkal
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A katasztrófavédelmi káderek és a pofapénz - a legnagyobb tűzoltó-szakszervezettel tárgyalt a Mi Hazánk Mozgalom

Reklám

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke írja közöségi oldalán:
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetőit fogadtuk a Mi Hazánk irodájában, hogy szakmai, érdekvédelmi kérdésekről egyeztessünk. A vonuló tűzoltó állomány mintegy 70%-át magába foglaló, legnagyobb tűzoltó-szakszervezet elnöke, Salamon Lajos és alelnöke, Vidó Attila a megalázóan alacsony, nettó 160 ezer forint körüli illetmény alapját képező 38 650 forint sürgős emelését szorgalmazza, miután az már több mint 10 éve változatlan.
Zoom
A hivatásos tűzoltóknak alapból heti 48 óra a munkaidejük, így öt év alatt hatot ledolgoznak, és szó sincs arról, hogy a munkaidőt vagy lecsökkentenék heti 40 órára, mint a civil életben, vagy a plusz 8 órát kifizetnék túlóraként.
A 2015-ben bevezetett új szolgálati törvény a hivatásosokat egzisztenciális bizonytalanságba sodorta. A szakszervezet szerint meg kell szüntetni a BM által teljesítményértékelés néven osztogatott 12 milliárd forintnyi, valójában a tűzoltók béremelésén megspórolt, úgynevezett pofapénzt, amit nem a teljesítmény, hanem az aktuális kormány iránti lojalitás mértékétől függően osztogatnak a helyi katasztrófavédelmi káderek.
A Mi Hazánk Mozgalom folytatja tárgyalásait a munkavállalók érdekképviseleti szervezeteivel, és igyekszik nyilvánosságot biztosítani nekik, ahogy pl. majálisunkon Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezetének elnöke vett részt kerekasztal-beszélgetésünkön.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready