2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén17:05 ORFK: a veszélyhelyzetben érvényesek a lejárt okmányok16:57 Csütörtökön dönt a kormány a vírus elleni védekezés további lépéseiről16:44 Antiszemita a koronavírus - csak nem egy újabb náci összeesküvésről van szó?
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Felfüggesztette az állam a bűnözők "kártérítésének" kifizetését - szeretnék meggyőzni az Eurokolhozt, hogy nincs ez így jól

Reklám

Felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését a magyar állam – közölte kedden este a Hír Tv-ben Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Tuzson elmondta, jelenleg 12 ezer eljárás van folyamatban, és erre egy üzlet épült, amelynek a lényege, hogy „ezek az emberek ott vannak a börtönben, és amint belép a börtönbe, rögtön feltűnik valaki, valamilyen civil szervezet, valamilyen ügyvéddel az oldalán, hogy ebből bizony üzletet lehet csinálni”.
Zoom
Burka Ferencéket pl. 45 millióval "kártalanították", igaz, őket az előzetesben töltött idő miatt, mert képtelenek voltak rájuk bizonyítani egy gyilkosságot. Húsz évvel később ez sikerült, de a pénzt eljátékgépezték, visszaadni soha nem fogják
Az államtitkár szerint „futószalagon lehetett pereket nyerni”. Hozzátette azt is, hogy a kormány az Európai Parlamentben és az Európa Tanácsban vitatná meg, jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt, addig pedig senkinek nem utalnának.
Zoom
Ezt is maguknak köszönhetik - és mi is, hiszen a mi pénzünk megy rá
A 24.hu megjegyzi: kérdés, hogy az állam hogyan függeszthette fel a kifizetést. A jelenleg hatályos magyar jogszabály ugyanis, amelynek módosítását már bőven a Fidesz-kormányok alatt, 2016-ban fogadta el a parlament, kötelezi az államot a kártalanítás kifizetésére:
Kártalanítás jár az elítéltnek vagy az egyéb jogcímen fogvatartottnak a fogvatartása során a jogszabályban előírt élettér biztosításának hiánya és az ehhez esetlegesen kapcsolódó más, a kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód tilalmába ütköző elhelyezési körülmény, különösen az illemhely elkülönítésének a hiánya, a nem megfelelő szellőztetés, világítás, fűtés vagy rovarirtás (a továbbiakban együtt: alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények) által előidézett sérelem miatt. A kártalanítás minden egyes, az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között eltöltött nap után jár. A kártalanítás megfizetésére az állam köteles.
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán egy sajtótájékoztatón ugyancsak arról beszélt, hogy börtönben ülő bűnözők, köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók a dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva. Szerinte „ezek a bűnözők és leginkább az ügyvédek és NGO-k a zsebüket tömik”, miközben – állítja Nacsa – a börtönkörülmények folyamatosan javulnak Magyarországon, több a férőhely, új börtönök épültek és épülnek most is.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready