A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi rendőrkapitánysága befejezte az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a két holland férfi ellen.
A budapesti rendőrök 2019. augusztus 6-án este a Sziget fesztivál területén egy 21 éves és egy 22 éves holland férfi sátrában, valamint a csomagmegőrző széfjükben közel 2700 darab ecstasy tablettát, 128 gramm előre porciózott marihuánát, műanyag fiolában 451 darab marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.
A III. kerületi nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság 2019. augusztus 9-én el is rendelt.
Később a két férfi által használt autót is megtalálták, amiben 4 ezer darab ecstasy tablettát, körülbelül 15 kilogramm műanyag fiolában marihuánás cigarettát, valamint a kábítószer porciózásához használatos tasakokat találtak. Így a két holland férfinél összesen 20 ezer adag kábítószer volt, körülbelül 100 millió forint értékben.
Az óbudai rendőrök a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére - közölték a Police.hu-n.