Bezár!
2020. június 7., vasárnap, Róbert, Arianna, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:17 Műemlékek rombolását kritizáló cikk címe miatt kellett távoznia egy Pulitzer-díjas főszerkesztőnek09:02 Cápa ölt szörföst az ausztrál partoknál08:26 Csaknem 6,9 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma08:19 Washingtoni tüntetés: megvonnák a rendőrség forrásait, hogy négerek között osszák szét07:52 Négyszáz betolakodót ölel ideiglenesen a keblére Málta, de utána továbbadnák őket simogatásra07:29 Olajkitermelés-csökkentésben állapodtak meg az OPEC+ videóértekezletén06:53 Büntetőeljárás indítását szorgalmazzák Aján Tamás ellen23:51 Fulani faluban mészároltak egyenruhások Maliban23:25 A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt23:14 Durva Izrael-gúnyrajzzal jelentkezett a Népszava karikaturistája22:45 Vonatbaleset Németországban: sínekre dőlt, égő fának hajtott a szerelvény, 150 utast kellett evakuálni22:20 CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban21:52 Szegény, zárkózott Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát21:37 Pedofilhálózatra csapott le a német rendőrség - a főbűnöst már kétszer elítélték korábban gyermekpornográfia birtoklásáért21:18 Fél évvel később lépnek hatályba a drónrendeletek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Simonka nyolc bűntársa valamiért nem áldozatnak érezte magát

Reklám

Csütörtökön is folytatódik a Fővárosi Törvényszéken Simonka György büntetőperének előkészítő tárgyalása. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja az ügyészség.
A csütörtöki tárgyaláson kiderült, hogy a büntetőper több vádlottja beismerte bűnösségét és elfogadta az ügyészség által indítványozott büntetést.
Köztük van a tizenkilenced-rendű vádlott, Echmes Attila, aki elismerte, hogy részt vett egy olyan ügyletben, amellyel több mint kétszázmillió forint jogtalan előnyre tett szert az ügyészség által vázolt, Simonka György által irányított bűnszervezet. A vádlott beismerése miatt észrevételt tett Simonka, aki nem fogadta el és nem ismerte el a férfi beismerését.
Horváth Attila, az ügy huszonharmad-rendű vádlottja szintén beismerte a bűnösségét, ügyvédi kérdésre határozottan elmondta, hogy Simonka György utasításai alapján végzett el feladatokat.
A fideszes politikus ezután a férfi korábbi vallomását idézte, amelyben tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és felhívta a figyelmet az általa észrevett ellentmondásokra. Szerinte a férfi azért nyilatkozott így, mert fél az ügyészségtől.
Molnár Antal huszonnegyed-rendű vádlott szintén beismerte bűnösségét, aki túlárazott ingatlanvásárlásban vállalt szerepet. Ugyanakkor ő azt nem tudta, hogy a szóban forgó vásárlásához állami, vagy európai uniós támogatási pénzeket vesznek majd igénybe. Továbbá Mezeiné Wagner Erzsébet huszonkilenced-rendű vádlott ugyancsak beismerte bűnösségét.
A bíróság ugyanakkor nem fogadta el a vádlottak beismerő vallomását.
Két vádlott esetében azért, mert nem volt teljes a beismerés, azt például nem ismerték el, hogy tudtak az ügyletek hátteréről, nevezetesen arról, hogy állami, illetve európai uniós források megszerzése volt a cél. Noha a másik két vádlott teljeskörű beismerést tett, az ő nyilatkozatukat sem fogadta el a bíróság, mert a tanács szerint az eljárás jelen szakaszában még nem tisztázott minden részlet, továbbá a a többi vádlott is vitatta a szavaikat. A négy érintett vádlott közül három lemondott a vallomástételről, és a további tárgyalásokon való részvételről.
Az ügy további négy vádlottja egyezséget kötött az ügyészséggel, akiket csütörtökön hallgat meg a bíróság. Mindez azt jelenti, hogy az ügy nyolc vádlottja ismerte be teljesen vagy részben az ügyészség vádjait.
Korábban Simonka György és felesége, valamint az első- és másodrendű vádlott sem ismerte be bűnösségét. Mindannyian vallomást kívánnak tenni az eljárás során, Simonka több mint száz tanú meghallgatását kezdeményezte.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready