Elismerte bűnösségét azt a budapesti tanár, akit azzal vádoltak meg, hogy milliókat sikkasztott el egy V. kerületi iskola alapítványának pénzéből – írja a hvg. A tanár a bűncselekmény idején a kerületi önkormányzat bizottságának Fidesz-KDNP-s delegáltja volt, és a hírportál szerint a férfit csak „fideszes tanárnak” hívták.
A tanár 2017 áprilisában tűnt el a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumból, majd egy értekezleten az igazgató bejelentette, hogy valaki visszaélt a pénzzel, de akkor nem derült ki a személye. A lap informátorai akkor elmondták, az értekezleten írattak alá a tanárokkal egy olyan titoktartási nyilatkozatot, amiben benne volt, hogy senkinek sem beszélhetnek az elhangzottakról. A tanár később egy másik iskolában bukkant fel.
A hvg most azt írja, hogy a jogerősen elítélt Király András Győző több mint 3 millió forintot sikkasztott el abból a pénzből, amit szülők, egykori diákok és más támogatók adtak össze a gyerekek táboroztatására, kirándulásra és más jutalmakra. A férfi korábban tagadta bűnösségét, decemberben azonban a bírósági per előkészítő ülésén helyből lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, és rögtön bűnösnek is vallotta magát.
A sikkasztó tanár a pénz nagy részét már visszafizette, de nagyjából félmillió forinttal még mindig tartozik, és az alapítvány kénytelen fizetni a bankszámláról lenyúlt milliós összeg elmaradt kamatát, valamint a bankköltséget is, amit Király okozott.
(24.hu)