2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:15 A Tizenkilenc című darabot mutatja be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok!

Reklám

Zoom
Gyöngyöspatai életkép tanulni vágyó fiatalokkal, még 2011-ből (fotó: Hajdú D. András /Origo)
„Na, csőváz” – szólt oda türelmetlenül egy 12 éves kislány a gyöngyöspatai Hegyalja út, vagyis a cigánysor egyik udvaráról, és becsukta a kaput. Így csak odakintről, a deresedő drótkerítés mellől fülelhettünk, mit szólnak az udvaron összegyűltek az iskolai szegregációs per újabb fordulatához - a 444 nevű zsidó blog tőlük elvárható irányultságú, de sokatmondó rövid mai riportjának a felütése Gyöngyöspatáról. Alább a folytatás, az alcímeket mi adtuk, ahogy a jól elkülöníthető (szegregálható) megjegyzéseket is.
Zoom
Aktuális fotók: Dimény András / Képszerkesztőség
Horváth László fideszes parlamenti képviselő csütörtökön jelentette be, hogy a Debreceni Ítélőtábla jogerős, másodfokú ítélete ellenére nem pénzben, hanem természetben, vagyis képzésekkel kárpótolnák azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. Ez többek közt azt jelentette, hogy külön emeleten és osztályokban kellett tanulniuk, nem vitték el őket osztálykirándulásra, nem vehettek részt az úszásoktatáson, és nem ugyanúgy tartották nekik a tanórákat, mint másoknak.
(Ez a beillesztő balliberális média vesszőparipája, sajnos a lovat a jogerős ítélet adja alájuk... Mészáros Tamás, az iskola szülői munkaközösségének egyébként lányát félig cigány osztályba járató elnöke  szerint nem volt szegregáció, az úszásoktatásos blöffre pedig ezt nyilatkozta: "Annyi igaz csak ebből, hogy aki nem vitt úszófelszerelést, törülközőt, papucsot, az nem úszhatott. Mégsem úszhat egy gyerek alsógatyában!” - a szerk.)
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek (CFCF) Alapítvány munkatársai szombatra hívták össze az érintetteket, hogy elmagyarázzák nekik, milyen lehetőségeik vannak most, és megkérdezzék őket, mit szólnak az ajánlathoz.
Keveslik a demokráciát a gyöngyöspatai analfabéta államtudósok
„De jó lenne GTA-zni inkább… San Andreasozni” – szólalt meg a kislány 10-20 perccel később, de valójában esze ágában sem volt bemenni játszani, hiszen az édesanyja arra kérte, figyeljen, nehogy akár egyetlen újságíró is bemerészkedjen az udvarra. „Fúj, nyilatkozik!” – kiáltott fel időnként, amikor beszédbe elegyedtünk egy-egy új érkezővel.
Zoom
Gyöngyöspatán érezhetően bizalmatlanok a sajtóval szemben, sokan annak ellenére is gyanakodva méregettek minket, hogy a sokadik kérdésre is elmondtuk, nem a kormánymédiától jöttünk.
„Orbán Viktornak szívesen üzennék élő adásban” – kiáltotta oda egy férfi, másvalaki pedig, aki nem érintett az ügyben, de kíváncsi volt a fejleményekre, perceken át dohogott az utcán, hogyan történhetnek meg ilyen dolgok „egy demokráciában, az Európai Unióban”.
Zoom
Bár az összesen 99 millió forintos kártérítésről szóló ítélet már októberben megszületett, a kormány csak most, a fizetési határidő közeledtével aktivizálta magát a témában. A miniszterelnök először igazságtalannak nevezte, hogy „egy etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”. Közben beindult az intenzív sorosozás, majd Orbán pénteken azzal tért vissza a témára, hogy „a magyar” sosem fogadja el, hogy valaki „pénzt kapjon a semmiért”.
A Horváth-féle ajánlat szerint a jogerősen megítélt összeg erejéig kínálnának a romáknak idegen nyelvi, informatikai, szakképesítést biztosító, valamint beilleszkedést, életvezetést és traumafeldolgozást segítő képzéseket.
Odafigyelnek, nehogy úgy érthető legyen a nyilatkozat, hogy képzést szeretnének
Ha bemenni nem is tudtunk, időnként azért megütötte a fülünket néhány foszlány. „Nekem nem kell természet, nekem pénz kell” – kiáltotta például egy nagyhangú férfi a gyűlésen, ahol végül mindenkinek két dologról kellett döntenie.
Zoom
Először is arról, hogy hajlandóak-e egyáltalán tárgyalni az ügyről, másodszor arról, hogy kizárólag pénzben vagy természetben, esetleg mindkettőben elfogadnák-e a kártérítést. Az egy-másfél órás gyűlés végére mindenki arra jutott, hogy csakis pénzt fogadna el, mondta Farkas Lilla a CFCF munkatársa, igaz, egyelőre nem mindenki tett hivatalos nyilatkozatot. Néhányan még bizonytalankodnak, mások pedig el se tudtak menni a megbeszélésre, így ők csak később tudják aláírni a papírt. Farkas szerint azért is gondosan kell megfogalmazni ezt a nyilatkozatot, nehogy aztán a másik fél megtorpedózhassa a kártérítési végrehajtást azoknál, akik belemennek a tárgyalásokba.
Zoom
Farkas Lilla
„Mit tanuljanak már ennyi idősen? Ezek már huszonéves meg idősebb emberek, a pénzből legalább fel tudják újítani a fürdőszobát” – hallottuk két kamasz fiútól, akik a perben ugyan nem érintettek, de a kapuban ők is arra vigyáztak, nehogy bemenjünk az udvarra.
„Adunk még egy hetet nekik, hátha fejreállnak” – mondta a gyűlés után Berki Iván, akinek 21 éves lánya érintett a perben. „Utána megindítjuk a végrehajtást” – fogadkozott, ezt viszont a CFCF nem támogatja, hiszen a Kúria ítélete még hátravan, és egy számukra kedvezőtlen ítélet esetén több százezer forintot kellene visszafizetniük. Berki ennek ellenére eltökéltnek tűnt, azt mondta, van saját ügyvédje, aki segít neki a végrehajtás elindításában.
Zoom
Berki Iván
Szellemi holokausztozva gyűjtik a pénzt a kiccsaládok "megsegítésére"
A gyűlésen szóba került az is, hogy Polgár András szombaton ötmillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai roma családok megsegítésére, a kártérítések előfinanszírozását elősegítő pénzalap létrehozására. Arról, hogy pontosan mi legyen a pénz sorsa, Csemer Géza, a helyi roma önkormányzat elnöke egyeztet majd Polgárral.
A felajánlásról szóló (szellemi holokausztozóFacebook-poszt alatt néhányan további adományokat ígértek:
(Polgárnak, aki a "romákat integráló" Polgár Alapítvány alapítója, az egész Fb-oldalából ömlik a szélsőliberalizmus, ismerősök között Setét, Sztojka és Oláh, minden bizonnyal velük szokott együtt aggódni a cigányerőszak áldozataiért, főleg ha iskolákban szenvedik el azt a magyar gyerekek és tanárok... - a szerk.)
Frissítés: Polgár a bejegyzést eltávolította, ez volt a szöveg:
A jóhiszemű (de inkább ostobaságig naiv) álmodozó azt hihetné, hogy a miniszterelnök és csahosai visszahőkölnek, netán némiképp még mentegetőznek is ordenáré hazugságaik és/vagy tudatos uszításaik lelepleződése nyomán. Nem ez történik. Sőtisszimó! (Copyright PNL) Naponta tesznek a hivatkozott entitások újabb és újabb lapáttal a tűzre: nem elég, hogy úton-útfélen ismételgetik szellemi-holokauszthoz vezető nézeteket, egyre magasabb falat (szögesdrótot?!) húznak a megbékélés útjába.
Mindezt az adófizetők pénzének védelmében. Nem, nem jövök elő a focipénzekkel. Nem, nem utalok arra, kik-mennyi adóforintot lopnak el napra-nap. Pusztán arra hívnám fel a derék őrző-védők figyelmét, hogy azok az (ön)kormányzati vezetők, iskolafenntartók, tanárok(?!), akik ellopták a gyerekek (és azok gyerekeinek) jövőjét, ugyancsak az adófizetők pénzét tékozolták. Engem ugyan nem fűt az ambíció, hogy a Kúria helyett hozzak döntéseket, de azért felhívom a figyelmüket: a megítélt (az elszenvedett károkhoz képest nagyon is jelképes) kártérítési összeget ezeken a népeken (felelős tisztviselőkön, választott vezetőkön, helybéli tanárokon) kellene behajtatniuk.
Egy másik lehetséges megoldás, hogy a TAO-milliárdokat e nyájas adózó ezentúl nem a foci-neppereknek címezi. Javaslom, mostantól lehessen ebből a pénzből elit-iskolákat alapítani és üzemeltetni a minden lehetőségtől elzárt szegregátumokban. Ki-ki lelkiismerete szerint dönthet(ne): Felcsút vagy Gyöngyöspata. Pontosabban: felcsúti milliárdosok versus gyöngyöspatai kisemmizettek.
Addig is, amíg törvénysértő módon megakadályozható egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása, felajánlok ötmillió Forintot egy, a gyöngyöspatai kártérítések előfinanszírozására létrehozandó pénzalap elindításához. További támogatásokra (hitelekre?) számítok, ezért napokon belül jelzem, mely bankszámlaszán gyűjtjük az adóforintokat. Szégyelljék magukat jeligére.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready