2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban09:01 Bezárják a börtönt, amely nem tudta visszatartani a Köpcöst08:46 Orbán: felfüggesztjük a "kétoldalú kapcsolatokat" az EB alelnökével08:30 Fáj a térded, alig bírsz felállni? Zseniális találmány húzódás, rándulás esetére is (x)
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Pokorni elvtársai lefoglalták a Kapisztrán teret, közösen tartanak pénteken "antifasiszta" sajtótájékoztatót

Reklám

A Budavári Önkormányzat lefoglalta a Kapisztrán teret, ezért nem indulhat onnan a Kitörés emléktúra – erősítették meg a Népszava információját az I. kerületben.
Zoom
Bűntudat és alázkodás a sírdogálás előtt - így szeretnének látni az országhódítók minden magyart, aki a színük elé járul (fotó: Pavel Bogolepov / Nepszava)
A túra – tájékoztatták az elvtársi lapot az önkormányzatnál – "nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá", a szervezők előzőleg területfoglalási engedélyt sem kértek. Most már hiába is kérnének. Azt, hogy szombaton pontosan honnan startol majd a túra, egyelőre nem tudni: az esemény honlapján még a Kapisztrán tér szerepel rajthelyszínként.
Nem a Budavári Önkormányzat elszigetelt fellépéséről van szó:az évfordulóhoz közeledve a párbeszédes V. Naszályi Márta vezette I. kerület közös közleményt adott ki a II. kerületi önkormányzattal, ahol a szocialista Őrsi Gergely, valamint a XII. kerülettel, ahol a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester.
"Hetvenöt évvel ezelőtt ért véget az a hadművelet, amelynek következtében a magyar főváros nagy része romba dőlt, lakosai közül több tízezren elpusztultak, másokat pedig hosszú időre elhurcoltak" – áll a közleményben. Az említett önkormányzatok különböző közterületeken saját emlékprogramokat szerveznek, a részletekről pénteken a három polgármester, V. Naszályi Márta, Őrsi Gergely és Pokorni Zoltán sajtótájékoztatón számol be.
Budapest ostromában mintegy 120 ezer katona és közel 40 ezer civil vesztette életét. Emlékük ápolása közös érdekünk, az áldozatokra emlékezni magától értetődő kegyeleti gesztus – hívták fel a figyelmet. Ugyanakkor elhatárolódnak minden olyan rendezvénytől, amely az eseményeket "nem egységében, minden fél szempontjait figyelembe véve, hanem valamely oldal szenvedéseit idealizálva, szélsőséges módon mutatja be". Elfogadhatatlannak tartják, hogy "önkényuralmi jelképek viselésével, félelmet keltő ruházatot viselve bárki meggyalázza az áldozatok emlékét".
Február 8-án, szombaton két "antifasiszta" tüntetés is lesz. Az egyiket Donáth Ferenc magánszemélyként jelentette be délután 3-tól a Bécsi kapuhoz, a kezdeményezéshez az Európai Baloldal is csatlakozott. A másik tiltakozást az "autonómok" szervezik délután egytől a XII. kerületi Városmajorban: itt rendezik meg ugyanis a becsület napi megemlékezést.
Korábban három megemlékező rendezvényt is megtiltott a rendőrség. Két esetben a bejelentő belenyugodott a döntésbe, a harmadik esetben viszont bírósághoz fordult. Ennek nyomán a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a rendőrségi tiltást, a Városmajorban így nincs jogi akadálya a rendezvény megtartásának.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready