2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Programajánló :: :: Hozzászólások

Fiatalokhoz szóló programokat indít a trianoni centenáriumra az NKE

Reklám

Elsősorban a fiatalokat megszólító programokkal – köztük fotó- és esszépályázattal, kiállítással és tudományos rendezvényekkel – készül a trianoni békediktátum centenáriumára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – hangzott el szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Zoom
Koltay András rektor közölte: a NKE hivatásából és oktatási portfoliójából egyenesen következik, hogy a trianoni évforduló mellett az egyetem „nem mehet el szó nélkül”. Sokszínű, gazdag, nemcsak a múltba tekintő, hanem a jövő felé néző programsorozatot valósítanak meg – ismertette. Hangsúlyozta, hogy a békediktátum „nem pozitív előjelű identitásformáló erő” a magyar nemzet számára. Hozzátette: szeretnék bemutatni, hogy a magyarság miként élte túl ezt a történelmi kataklizmát.
Kis Norbert, az NKE fejlesztési rektorhelyettese kifejtette: sok millió magyar ember van élő kapcsolatban szülei, nagyszülei révén a trianoni eseményekkel. Ezért az egyetem Trianon és a családom címmel esszépályázat hirdet, amelyre személyes családi történeteket várnak, a határon túlról is. A legjobbakat az év második felében nyomtatásban és digitális formában is megjelentetik – mondta.
Zoom
Barna Attila docens beszámolt arról is, hogy június 4-én emlékkonferenciát tartanak, a legújabb kutatások eredményeit bemutató tanulmánykötet készül, emellett egy Trianon Enciklopédia és egy Trianon a térképeken című összefoglaló kiadványt is megjelentetnek.
Csengei Zoltán egyetemi hallgató elmondta: az NKE fotópályázatot hirdet, amelyre az egész Kárpát-medence fiatalságának olyan önálló pályamunkáit várják, amelyek azt mutatják be, hogy miként viszonyulnak a fiatalok a száz évvel ezelőtti eseményhez.
Zoom
Kántor Sára, az NKE diákja közölte: az egyetem nyolc szakkollégiuma a többi között Pozsonyba, Erdélybe és Kárpátaljára szervezett tanulmányi utakkal emlékezik meg a centenáriumról.
Az eseményen kiosztott tájékoztató szerint számos kari, intézeti eseményt, előadást is terveznek, és kéthavonta műhelybeszélgetéseket tartanak majd egyetemi hallgatóknak és középiskolásoknak. (Részletek a https://trianon100.uni-nke.hu/ címen.)
Zoom
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready