Bezár!
2021. március 3., szerda, Kornélia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Tanulmány: a vírus brazil variánsa ki tudja "kerülni" a kínai oltóanyag antitesteit22:18 Az FBI "belföldi terrorcselekménynek" minősítette a Capitolium ostromát - saját családtagjaikat is feljelentik a jenkik21:57 Érthető módon a japánok sem szeretik, ha a kínaiak a farukban turkálnak21:16 "Köcsögök a jövőért" - Ezzé lett német hazátok (III. rész)20:22 "Remélem ebolával" - írta egy balmazújvárosi képviselő az Orbán beoltásáról készült fotóhoz20:05 A Szputnyik-vásárlás megrázkódtatta a szlovák kormánykoalíciót19:13 Kurz külön utakat keres: a dánokkal és a zsidókkal gyártana oltóanyagot18:58 A WHO szerint ne is álmodjunk arról, hogy idén véget ér a járvány18:38 Vasárnaptól tanítanak az iskolák összes évfolyamán, és megnyitják a vendéglátást Izraelben18:27 Visszavonulóban a tiszai ár- és belvíz17:55 Putyin is felköszöntötte Gorbacsovot - az oroszok többsége továbbra is károsnak tartja a tevékenységét17:43 Kereskedők, vendéglátósok és prostituáltak lázadnak a lezárások ellen Hollandiában17:23 Lengyelországban is jól elnyomja a bíróságokat a diktatúra: felmentették a Szűzanya- és Krisztus-gyalázó leszbikákat17:03 Március 15-től bárki feliratkozhat az oltásra Erdélyben és Romániában16:45 Százezrekkel károsított meg gondozásra szoruló embereket egy idősotthon vezetője - megússza felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Ezt is kijárta Slomó a nagynemzeti kormánynál: minden diák köteles lesz ellátogatni a legújabb holomúzeumba

Reklám

Soltész Miklós államtitkár a hét folyamán megbeszélést folytatott Köves Slomóval, a Magyarországon törpeszektának számító, ám a jelenlegi kormány bizalmát és bőkezűségét élvező Chabad vezető rabbijával. A rabbi az államtitkárnak megköszönte, hogy a kormány évi másfél millió eurót fordít a magyarországi és az Európa-szerte dúló antiszemitizmus elleni küzdelemre. Azt is elmondta, hogy a Sorsok háza nevű legújabb holokauszt-múzeum meglátogatása kötelező lesz minden magyar középiskolás tanuló számára. Izraelnek az EU-ban Magyarországnál nincs jobb barátja, amit bizonyít az is, hogy Budapest a nemzetközi fórumokon rendszeresen kiáll a megszállt területeken zsidótelepítést, illetve népgyérítést végrehajtó zsidó állam mellett – derül ki az ’Árúc 7 című izraeli hírportál cikkéből.
Zoom
Köves és Soltész (korábbi fényképek)
Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Köves Slomó Chabad-rabbi a héten megejtett újabb találkozóján a kormány politikusa újfent arról biztosította a zsidó vallási vezetőt, hogy Magyarország elkötelezett a zsidó kulturális örökség megőrzésére. Slomó pedig megköszönte Soltésznak azt, hogy komoly előrelépés történt azon magyar kormányhatározat megvalósítása terén, amelynek értelmében a magyar állam (pontosabban: a magyar adófizetők – H. J.) évente 1,5 millió eurót „fektet be” (sic!) a magyarországi és az Európa-szerte jelenlevő antiszemitizmus elleni küzdelembe.
Az izraeli hírportál ezután meg is nevezi – nyilván Slomó információjára támaszkodva – az antiszemitizmus elleni kérlelhetetlen küzdelem jelentősebb hadszíntereit, amelyek finanszírozása a magyar népnek évi másfél millió eurójába kerül (legalábbis ennyiről tudhatunk – H. J.). Az antiszemitizmus elleni küzdelmet a következő színtereken vívják: az igazságszolgáltatás és az oktatás terén, illetve a kormányzati és a társadalmi szervezetek tevékenysége által.
Köves Slomó a találkozó folyamán beszámolt Soltész Miklósnak arról, hogy befejeződött a Sorsok háza nevű legújabb holokausztmúzeum programjainak kidolgozása: „Holokauszt-túlélők unokájaként (…) büszkén irányítom a meggyilkolt zsidók emlékét megörökítő új múzeum fölállítását”, mondta a rabbi, majd így folytatta: „Magyarországon minden egyes középiskolás tanuló köteles lesz ellátogatni ebbe a múzeumba. Történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a magyarok ifjú nemzedékével megismertessék a holokauszt idején szinte teljesen kiirtott magyar zsidó közösség történetét, s ez által megváltozzon egy egész nemzedék viszonyulása a holokauszt emlékéhez”.
Zoom
Soltész Miklós a találkozó folyamán Slomónak mondva, de Izraelnek is üzenve kifejtette: „a szélsőbaloldal részéről sokan támadják a vallási és a családi értékeket, illetve a kereszténység értékeit”. (Jó lett volna, ha az államtitkár itt név szerint is fölemlítette volna azokat a magyarországi, főleg zsidó politikusokat és más közéleti embereket, akik az utóbbi időben az általa említett értékek ellen uszítottak – H. J.) „Néhány héttel ezelőtt egy balos párt képviselője kinyilatkoztatta, hogy a keresztény fehér férfiak valójában rasszisták, s ez elfogadhatatlan, romboló kijelentés”.
„Magyarország, akárcsak Izrael, küzd nemzeti jellegének és vallási értékeinek megőrzéséért. Magyarország számára éppen ezért nagyon fontos a magyarországi zsidó örökség megőrzése”, mondta Soltész, majd hozzátette: „Ez az oka annak, hogy a magyar kormány támogatja a zsinagógák restaurálását, a zsidó temetők fölújítását Magyarország-szerte, a zsidó gyerekek zsidó szellemben történő oktatását. Legutóbb ezért írtuk alá a szerződést, amelynek keretében a második világháború után első ízben különleges státuszt és hivatalos elismerést kapott az állam részéről az ortodox zsidó közösség. De meg kell említeni még az új budapesti holokausztmúzeum átadását az EMIH tulajdonába”.
Zoom
De végül is mit kíván megtárgyalni, kivizsgálni a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság, amelyet a budapesti kormány néhány más országgal egy követ fújva mindenképpen szeretne megakadályozni? A bíróság szeretné kivizsgálni a nemzetközi törvényekkel ellentétben megszállt, zsidókkal betelepített palesztin és szíriai területeken, illetve a blokád alatt tartott Gázai övezetben egyes izraeli katonai és politikai vezetők által elkövetett háborús és egyéb bűncselekményeket, majd meghozni ellenük a megfelelő ítéletet. Magyarországon kívül a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon Izrael mellett kíván kiállni még Ausztria, Németország, Ausztrália, Csehország, Brazília és Uganda – H. J.Soltész Miklós szólt a Magyarország és Izrael közti együttműködésről is: „Magyarország éppen az elmúlt napokban kérte csatlakozását a Hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz abból a célból, hogy Izrael pártjára állhasson az ellene folyó eljárásban”, jelentette ki az államtitkár, majd következtetésképpen megállapítja: „Magyarország úgy véli, a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság nem illetékes arra, hogy ezzel az üggyel foglalkozzon, s ezért Magyarország a tárgyalás megakadályozását szorgalmazza.”
„Magyarország Izrael legjobb barátja az Európai Unió keretén belül, s az elmúlt években Magyarország nem egyszer meggátolta azt, hogy az Unió különféle ellenséges (Izraelt bíráló – H. J.) nyilatkozatokat tegyen közzé, így legutóbb Trump elnök béketervével kapcsolatban”, állította ki végül a budapesti kormány erkölcsi bizonyítványát Soltész Miklós.
Hering J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready