Fáklyás és fehér lovas felvonulást tartott Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójának napján a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a MIÉP, az FKGP, a délvidéki MPSZ, a HVIM, a Betyársereg és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. A nemzeti összefogás seregszemléjének is tekinthető rendezvény helyszínére és útvonalára számos  ellentüntetést jelentettek be "antifasiszta" és más szélsőbaloldali szervezetek, többek között a fehér, keresztény normalitástól és a nemzeti gondolattól alapból rémüldöző Gyurcsány-párt felhívására. Alább percről percre tudósításunk.
16.40 Egyelőre gyülekeznek a Mi Hazánk Horthy-megemlékezésére az emberek, pár százan vannak, de folyamatosan növekszik a számuk.
Zoom
Zoom
Zoom
A közelben egy-két tucat cigány és antifa hozza szokásos formáját és "tiltakoznak a fasizmus ellen".
Zoom
A jelek szerint a rendőrök is gyülekeznek.
Zoom
16.50 Elkezdődött a rendezvény, az antifák a Himnuszt is végigrikácsolták. Érthető, hisz semmi közük hozzá.
Zoom
17.00 Az ellentüntetők között a cigányok magukból kikelve üvöltözve fenyegetőznek, hogy "lehet, hogy itt most kevesen vannak, de vidéken a falvakban ők vannak többségben, és mindenhol ott lesznek a cigánymercik és a cigány BMW-k és vérbe borítanak mindent." Toroczkait követelik.
17.09 A vörös városvezető mélységesen elítéli a felvonulást, mert az kirekesztő, gyűlöletkeltő és a többi és a többi...
Zoom
A Szent Korona liberálispukkasztó másolata mellett a Romantikus Erőszak is tiszteletét tette a magyarok rendezvényén
17.22 Ipolybalog plébánosa, György Ferenc a felvidéki magyarok nevében megköszönte Horthynak a visszacsatolást, miután a jelenlevőkkel együtt elmondott egy miatyánkot - írja megdöbbenten a szélsőbaloldali Mérce. A gettólap egyébként abban reménykedik, hogy valami antifa roham fogja megakadályozni a nemzetiek áttörését.
17.32 Éppen Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője beszél, aki elmondta, örül neki, hogy nem Tordai Bencének született, ugyanis rosszul állna rajta a szivárvány színű zakó, ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Tordai mocskolódott Wass Albert ellen, és az ő köreik hergelik a tüntető cigányokat. Egyébként a cigányok a háttérben a Rosenberg Dani című számot hallgatják... (Persze nem a Radical Hungary zenekar verzióját :-) )
Zoom
17.40 Elindult a menet
A menet elindult. A Szabadság híd túloldalán antifasiszták gyülekeznek, információink szerint a Mi Hazánk Ifjai tartogatnak nekik egy kis meglepetést. Hamarosan kiderül, mi az...
Zoom
Zoom
17.55 A Fővám téren az antifák „Horogkeresztények!” feliratú molinóval, dobolással és skandálással várták a menetet. A hitközségi Mérce élőben jelentkezik közülük, de szegények összetűzésbe kerültek sajátjaikkal is. A bátor antifák azt nehezményezték, hogy az arcukat is mutatni merészelték a közvetítés alatt.
("Para, hogyha fenn van a pofám" - a vicces jelenet 19.30-tól.)
18.05 "Nekünk Isten, nektek Marx"
A meglepetés:
Zoom
18.10 Hamarosan meggyullad az összes fáklya.
Zoom
18.18 "Horthysta kutyák vonulnak az utcádban!"
- ilyen feliratú falragaszokkal provokálnak az idegenek a számukra kevésbé komfortos Duna-parton (fotó: Mérce).
Zoom
18.25 Tudósítóink ezerfősre becsülik a magyarok létszámát.
Zoom
Zoom
18.39 A nemzetiek fáklyás menete a Hazatérés Templománál jár.
Zoom
Zoom
18.56 Mégis áttörtek
A tömeg elérte úticélját, a Vértanúk terét. A menet véget ért, további felszólalások következnek, köztük Toroczkai Lászlóé.
19.15 Az antifa tüntetők a Kossuth térre értek, a szélsőjobboldaliak a Vértanúk terén vannak - írja a Mérce, amely újabb élőzéssel dönti a tőkét és saját elvtársait:
19.22 Toroczkai: "Késik a zsidó szembenézés ideje"
"Késik a zsidó szembenézés ideje. A Tanácsköztársaság vezetői között számos zsidó volt, akik részt vettek Magyarország tönkretételében... Akkor kezdhetünk el közös hazaépítésről beszélni, ha ezzel szembenéznek" - hangzott el Toroczkai László beszédében.
Zoom
A Mi Hazánk-elnök beszéde alatt a cigányok és az antifák "mocskos náciznak" és a Ciao Bellát hallgatják.
Zoom
A demokratáknál vöröscsillagos zászló is van. Tiltott önkényuralmi jelkép lévén vajon ez ellen is fellépnek majd, mint a horogkereszt és nyilaskereszt ellen?
19.59 Hát persze hogy gárdistákat állítottak elő a kéthetes rend őrei
„Mocskos nácik!” skandálással, szirénázással és partizánnótákkal zárult a bátor antifák magyarellenes tüntetése a Kossuth tér sarkán - derül ki a Mérce elvtársakat lebuktató közvetítéséből.
Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő a lap tudósítójának elmondta a helyszínen, hogy tudomása szerint 5 magyart állított elő a rendőrség, többek közt "félelemkeltés", gyülekezési joggal való visszaélés, valamint a gárdista egyenruha viselését tiltó törvény megsértése miatt.
Frissítés: Toroczkai: "Most kiderül, kik a magyarok az Országgyűlésben"
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszédében többek között elmondta, hogy Kun Béla utódai őrjöngve próbálták megakadályozni a tüntetést, de minden magyargyűlölet ellenére itt vannak. Miközben a Nádor utca felől megérkeztek az ellentüntetők, Toroczkai rájuk utalva azt mondta, fontos látni, hogy Magyarország testét belülről még mindig féreg rágja. A kordonon kívül ragadt ellentüntetők erre azt ordították a megafonokból, hogy "mocskos nácik" - írja az Index.
Toroczkai szerint történelmet hamisítanak, akik támadják Horthyt. Úgy gondolja, késik a zsidó szembenézés ideje, mert nem beszélnek arról, hogy a tanácsköztársaság vezetői miért voltak majdnem mind zsidó származásúak. Mint mondta, azt látják most, hogy vannak, akik újabb Trianont készítenek elő, népességcserében gondolkodnak. Erre példaként hozta, hogy a momentumos Donáth Anna fogadta az Opre Roma Párt képviselőit.
Mint mondta, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői benyújtották a parlamentben a trianoni diktátumot ratifikáló törvény felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatukat.
"Most eldől, hogy kik az igazi magyarok a parlamentben. Hatályon kívül fogjuk helyezni Trianont!"
- mondta.
A rendőrség által teljesen körbekerített téren Toroczkai beszéde után a méltó megemlékezés zárásaként elénekelték a Himnuszt és a Szózatot.
(Kuruc.info)
Az MTI összefoglalója:
A Mi Hazánk Mozgalom fáklyás felvonulást tartott Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából vasárnap a fővárosban.
A megemlékezésen a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, a Délvidéki Magyar Polgári Szövetség képviselői, valamint "gárdisták" vettek részt.
Zoom
Kép: MTI/Mohai Balázs
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta: "nincs az az eső, nincs az a hörgő magyargyűlölet, amely megállíthatna minket".
Az egész Horthy-korszak örökösei vagyunk - mondta, hozzátéve, azt vallják, hogy Magyarország a magyaroké. Közölte, hogy három parlamenti képviselőjük a napokban kezdeményezte a trianoni szerződést ratifikáló törvény hatályon kívül helyezését.
Hegedűs Loránt református lelkész, a Horthy Miklós Társaság elnöke az egykori kormányzó társadalompolitikai rehabilitálásának fontosságát hangsúlyozta, mondván, Horthy alakja "megkerülhetetlen, ha el akarjuk érni, hogy a magyarságra visszafordított vérvádat elhárítsuk, nevezetesen az utolsó Hitler-csatlós vádját és mindazokat a jelzőket, amelyek ebből a történelemhamisításból következnek".
A megemlékezés a Szent Gellért téren kezdődött, ahol Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azt követelte, hogy a főváros fogadja posztumusz díszpolgárává a kormányzót, illetve állítsák fel Horthy Miklós lovas szobrát a Szent Gellért téren.
Zoom
Kép: MTI/Mohai Balázs
Ezt követően a megemlékezők alkotta fáklyás menet - a volt kormányzó egykori budapesti bevonulására emlékezve - egy fehér ló felvezetésével a Szent Gellért térről, a Szabadság hídon keresztül a Parlamenthez közeli Vértanúk teréig vonult. Nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtattak, illetve mindvégig a "Vesszen Trianon!" rigmust skandálták.
Zoom
Kép: MTI/Mohai Balázs
Zoom
Már a Műegyetem rakpartnál ellentüntetők várták a megemlékezés résztvevőit, a rendezvényt fütyüléssel, bekiabálásokkal és egy kisteherautóról sugárzott hangos zenével próbálták megzavarni. Az ellentüntetők a többi között a "Horthy-bűnök! Fehérterror! Fasiszta állam! Antiszemita törvény! Kamenyec-Podolszkij! Újvidéki vérengzés!" feliratú táblával tiltakoztak. illetve a "Nácik, haza!" rigmust skandálták.
A Fővám térnél az ellentüntetők egy másik csoportja a "Fehérterror, Horogkeresztények" feliratú molinó kifeszítésével várták a menetet, illetve a "Nácik takarodjatok!" rigmust skandálták. (A két ellentüntetésen az Index szerint nagyjából száz ember jelent meg összesen - a szerk.)
A Szent Gellért téri rendőri zárlat feloldását követően az ellentüntetők "A fasiszták nem törnek át!" feliratú molinó mögött a megemlékezés utolsó helyszínére, a Vértanúk teréhez vonultak, ahol ismét füttyszóval, bekiabálásokkal és hangos zenével igyekeztek megzavarni a rendezvényt.
A rendőrök kordonokkal hermetikusan elválasztották egymástól a megemlékezés résztvevőit és az ellentüntetőket; rendbontás nem történt.
Frissítés: képgaléria:
Zoom
Fotók: Balogh Imre
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Fotók: Dobrocsi Lénárd
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Kapcsolódó: