Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Kijutott Tokióba a magyar nőivízilabda-válogatott22:14 Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése21:45 Önjelölt Hamiltont fogtak a fővárosban: a Karácsony-szomorító a járdán előzte a kocsisort21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hivatali visszaélés és bűnpártolás - olvasónk feljelentette a borsodi gyilkost szabadon engedő bírónőt

Reklám

A borsodnádasdi gyilkosság kapcsán hozott ítélet mindenkit felháborított. Egy tisztességes és becsületes magyar embert olyan mértékben, hogy feljelenést tett a bíró ellen.
Zoom
Töreki Sándor vezérőrnagyhoz, az ORFK bűnügyi főosztályvezetőjéhez a bírónő ellen testi sértés, hivatali visszaélés és bűnpártolás gyanújával érkezett feljelentés.
A feljelentő az alábbiakkal indokolja a feljelentését:
A testi sértést azzal, hogy Csenge anyukája pszichotikus állapotba került az ítélet után. Ezután pszichiátriai osztályra került. Az ítélethozatal utáni pszichotikus állapot és az ítélet közt ok-okozati összefüggés van. Ez azzal támasztható alá, hogy az ítélet vérlázítóan alacsony időtartama és a vádlott szabadon engedése hatására került az anya pszichotikus állapotba. (A testi sértés akkor is fennáll, ha a sértett egészsége kerül veszélybe.)
A hivatali visszaélést azzal indokolja, hogy az eset egy különös kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosság volt, a bíró az ítélethozatal során mégis jelentősen enyhítette a tényállást. Még egy elsős jogász is többet adna egy valóban gondatlanul elkövetett emberölésért. Emellett azzal, hogy ügyészség vádiratát a bíró figyelmen kívül hagyta, gyakorlatilag az ügyészséget és a nyomozó hatóságokat vette semmibe a bíró.
A bűnpártolást azzal indokolta, hogy a bíró az ítélethozatal után az elítéltet hazaengedte, az ügyészség fellebbezése ellenére nem helyezte vissza letartóztatásba. A fellebbezésnek van egy átfutási ideje. Az átfutási idő a vádlott elrejtőzhet, újabb bűncselekményeket követhet el. Emellett a bíró, az ügyészt gyakorlatilag semmibe véve, nem folytatott le megfelelő bizonyítási eljárást. A mai technológiával kétséget kizárólag lehet azonosítani a gyilkos személyét.
Emellett közérdekű bejelentés érkezett Senyei Györgyhöz, az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez és Fuhrmann Gáborhoz a Miskolci Törvényszék elnökéhez ugyanazon személy által.
Ebben a bejelentő kéri Senyei Györgyöt és Fuhrmann Gábort megfelelő eljárások lefolytatására, Dr. Lengyel Andreával szembeni soron kívüli alkalmassági vizsgálat elvégzésére, fegyelmi és etikai eljárás elindítására az igazságszolgáltató hatalommal szembeni közbizalom megóvása érdekében.
Ezt a következőkkel indokolta:
A bíró aláásta a bíróság iránti közbizalmat. Mivel az eset az internetre is felkerült, a bíró olyan helyzetbe került, hogy méltatlan a bírói hivatáshoz, ezt az internet népe többször kifejezte.
Az esetben felmerül a szakmai alkalmatlanság indoka az alábbiak miatt:
A bíró az ügyész vádiratát szinte teljesen figyelmen kívül hagyta. Az ügyész súlyos büntetést kért a vádlottra. A nyomozó hatóság és az ügyészség sem tévedhetetlen, de egy gyilkosság kapcsán azért komoly vizsgálatokat folytatnak, amit egy bíró nem hagyhat figyelmen kívül. Mivel nem voltak tanúk, a szakértők véleményét és a körülményeket nyomatékosan figyelembe kell venni, ezt a bíró nem tette meg.
A kislányt az elkövető fejjel lefelé tette egy vízelvezető aknába. Egy óvodás kisgyerek is tudja, hogy az ember nem képes a víz alatt lélegezni és a légzőszervek az ember fején találhatóak. Emellett ha nem lett volna víz a csatornában, akkor is veszélybe kerül a kislány, mivel a testhelyzetéből adódóan nem képes kiszabadulni az aknából, és az esetleges segélykiáltások a hangtani tulajdonságok miatt nehezen hallatszanak.
A kislányt levetkőztette az elkövető, ezzel is rontva túlélési esélyeit, ugyanis a ruha nélküli test egy ilyen környezetben ki van téve fizikai, illetve hidrológiai hatásoknak. Emellett felmerülhetnek kémiai, illetve biológiai hatások is.
Ha egy normális ember el akarna rejteni valakit, akkor gyorsan elrejtené valahol, és nem húzná az időt azzal, hogy levetkőztesse, és fejjel lefelé tegye valahova (mert ugye egy embert könnyebb úgy fogni és egy lyukba helyezni, hogy a lába van alul).
A bíróság elfogadta a vádlott képtelen érvelését, hogy azt hitte, a kislány halott, és ezért rejtette el.
A vádlott tettei (a kislány levetkőztetése és az aknába fejjel lefelé helyezése) nem egy ijedt, és bizonyítékokat gyorsan elrejteni kívánó emberre, hanem egy megfontolt és kegyetlen bűnelkövetőre utalnak.
Egy jogot nem végzett, egyszerű kecskepásztor is látja, hogy a bűncselekményt B. Roland követte el. Egy bíró, aki nem képes józan logikával gondolkodni, nem alkalmas bírói pályára.
Emellett a feljelentő a Debreceni Törvényszék részére beadott egy úgynevezett amicus curiae beadványt is. Ez azt jelenti, hogy kívülálló személyként segíti a bíróság munkáját.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket.
(Kuruc.info)
Áprilisi frissítés: Feljelentés elutasítva
Fenti, március 10-én megjelent cikkünk folyománya.
Olvasónk megkapta Fuhrmann Gábor levelét. A válasz természetesen felelősségáthárítás. Azt mondja, hogy semmi köze az ügyhöz, a feljelentést nem továbbítja.
Zoom
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready