Az egész főváros Pepsit (1), a kiskutyát keresi, akinek gazdáját, Sz. Gábort (†25) péntek éjjel a 28-as villamoson halálra késelték - írja a Blikk.
A fiú a kis pincserrel és legjobb barátjával, Márkkal (24) tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.
– Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát – idézte fel a szörnyű pillanatokat Márk. – Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott, és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni...
Zoom
A rendőrök órákig helyszínelték az Orczy térnél a tragédia nyomait (fotó: Mihádák Zoltán / MTI)
Mint azt megírtuk, az egyik támadó késével megszúrta a kutya gazdáját, majd társaival az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról, és elszaladt. A járművön kitört a pánik.
Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja karjában halt meg.
– Engem Gábor bátyja értesített, de el sem hiszem, hogy ez megtörténhetett. Hiszen mindig szelíd fiú volt, pultosként dolgozott egy diszkóban, de járt el bulizni – mondta a Blikknek Horváth Anna (27), a megkéselt fiú volt szerelme. – Ha csak Gáborra gondolok, rögtön sírva fakadok. Pár napja jöttem ki Hollandiába dolgozni, a tragédia reggelén még beszéltünk is egymással. Most pedig a temetésére készülök...
A rendőrség alig húsz perccel később, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket.
A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a tragikus sorsú fiú kiskutyáját, Pepsit keresi, mert a kis szuka világgá szaladt ijedtében.
Zoom
Az egyéves kis pincser, Pepsi rémülten elrohant, hiába keresik (forrás: Blikk)
Lakótelepen kapták el
A nyomozás során kiderült, hogy "L." János (43) szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, "D." Károly (25) bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg "D." Évát (28) bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását.
Frissítés: Elfogták a hajléktalan gyilkosokat
Letartóztatta a fővárosban a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn - írja az Index.
A megalapozott gyanú szerint április 3-án késő este a 28-as villamoson együtt utazott a három gyanúsított – két férfi és egy nő –, valamint a sértett. Szóváltás alakult ki az egyik férfi és a sértett között, a férfi leköpte a sértettet, majd dulakodni kezdtek, és a férfi elővett egy kést. Mint megírtuk, az áldozat a kiskutyáját védte.
Ahogy felszálltak a támadók, kiszúrták maguknak Gábort és elkezdték piszkálni a kutyáját.
A sértett barátja ezt észlelve a sértett védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított megakadályozta, majd a kést tartó gyanúsított mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. A villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő a tettestől átvette a kést, és egy közterületi virágládába rejtette.
A két férfit letartóztatják, a szintén bűnöző kurvának csak bűnügyi felügyelet jár
A férfiak emberölés miatt akár 15 évig, a nő bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Az ügyészség a két férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta.
Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás (nagyszerű intézménynek bizonyult ebben az esetben is, a többszörösen büntetett csövesnél nagy ötlet volt - a szerk.) és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás van folyamatban.
A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt, amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el. A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.