Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:28 Dúró Dóra kiállt a lincselni akaró cigányok miatt meghurcolt mentősök mellett16:10 Összeütközött két vonat egy svájci hegyi alagútban16:01 Megvan Macron új kormányfője15:54 Szoborrongálás Judapesten is: vörös festékkel öntötték le Horthy Szabadság téri emlékművét - videók a biciklis támadóról15:52 Így üldözi a normalitást a "genderlobbi"15:49 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)15:41 Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!15:32 Megkezdődött Törökországban a volt Nissan-vezér ügyében vádolt hét ember pere14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Letöltendőt az állatkínzóknak! - Fülöp Erik nyílt levele

Reklám

Tisztelt Bíróságok!
A Nyíregyházi Járásbíróság 1 év – végrehajtásában - 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy tiszanagyfalui férfire, miután az ittas állapotban bántalmazta, majd egy bálamadzagból készített hurokkal a gerendára akasztotta egyéves tacskó kutyáját. A férfi ezt követően az elpusztult állatot egy zsákba tette, majd egy közeli ingatlan udvari árnyékszékébe rejtette.
A brutális kivégzést végrehajtó férfi cselekménye a Nyíregyházi Járásbíróság szerint két év felfüggesztett börtönbüntetést ér. Az újabb,  méltatlanul gyenge súlyú ítélet számos kérdést vet fel a jóérzésű emberekben, és országgyűlési képviselőként bennem is.
Nem látják a Tisztelt Bíróságok, hogy mekkora a társadalmi nyomás annak érdekében, hogy az állatkínzók letöltendő börtönbüntetést kapjanak? Nem érzik, hogy ezeknek az ítéleteknek semmilyen visszatartó erejük sincs? Miért nem hajlandók végre példát statuálni? Minek kellene még az állatok sérelmére megtörténnie ahhoz, hogy letöltendő szabadságvesztés büntetést szabjanak ki az elkövetőkre?
Bizonyára a Tisztelt Bíróságok is ismerik azokat a kutatásokat, amelyek rávilágítanak arra, hogy az állatkínzások és az emberek elleni erőszakos bűncselekmények között egyértelmű összefüggések vannak. Engedjék meg, hogy ezek közül kiemeljek egyet! Dr. Vetter Szilvia, a Törvényszéki Állatorvostani, Jogi és Gazdaságtudományi Tanszék munkatársa 2019-ben, az "Állatkínzás és emberekkel szembeni erőszak: közös alapokon" című előadásában rámutatott: az állatkínzás előrejelző, ok-okozati összefüggéseket mutató jelenség, amely utalhat a már megtörtént bűncselekményre, a jövőbeni elkövetésre, valamint az egyén múltjában rejlő abúzusra.
Mit jelent mindez? Azt, hogy amennyiben a Tisztelt Bíróságok az állatvédelmi törvényben rögzített, maximálisan kiszabható három éves szabadságvesztéssel sújtják az állatkínzókat, nem csak visszatartó erőként jelenhet meg a letöltendő szabadságvesztés esélye, de jó eséllyel meg tudják akadályozni az emberek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények egy részét is.
Országgyűlési képviselőként tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi állatvédelmi szabályozások nem eléggé szigorúak, de még így is lehetőségük nyílik a Tisztelt Bíróságoknak a három éves letöltendő börtönbüntetés kiszabására. Tisztelettel kérem, kezdjék el végre alkalmazni!
Tisztelettel:
dr. Fülöp Erik,
a Mi Hazánk országgyűlési képviselője
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready