Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 17:23 Lemond a libanoni kormány16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is12:14 Forgalomcsillapítási mintaprojektnek keresztelték el a legújabb autósszívatást Geriék
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Pisztollyal és felmosónyéllel támadt a családgondozóra egy 78 éves apuka

Reklám

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. december 16-án egy Baja környéki községben lőfegyverrel fenyegetett és felmosónyéllel megütött egy családgondozót.
A vádirat szerint a 78 éves vádlott egy Baja környéki községben nevelte a lányát, akit a hatóság védelembe vett. A gyámhatóság családgondozót is rendelt ki a részükre, akinek a feladata volt az iskola és a család közötti kapcsolattartás, az igazolatlan hiányzásokról való tájékoztatás. A családgondozó ezen kívül családlátogatásokat is tartott.
Az iskola 2019. decemberében arról tájékoztatta a családgondozót, hogy a vádlott lánya több órát is igazolatlanul mulasztott, és megkérte, hogy vegye fel a családdal a kapcsolatot. A családgondozó férfi 2019. december 16-án délután el is ment a vádlott lakóházához.
A sértettet a vádlott lánya engedte be. A vádlott azonban trágár módon szitkozódni kezdett, és a szobába belépő családgondozóval vitát provokált. A szóváltás során a 78 éves férfi elővett egy engedéllyel tartott flóbertpisztolyt, amivel hadonászott, majd – hogy ráijesszen a sértettre – felhúzta a fegyvert. A folyamatosan hátráló sértett meglökte a vádlott fegyvert tartó kezét, gyomorszájon ütötte a vádlottat, így el tudta venni tőle a fegyvert.
A vádlott az ütéstől visszaesett, de azonnal felkapott egy felmosónyelet, amivel ráütött a sértett védekezésképpen feltartott bal karjára. A sértett ezután kimenekült a lakóházból, és telefonon értesítette a rendőrséget. A bántalmazás miatt a közfeladatot ellátó személynek minősülő családgondozó nem sérült meg. A rendőrök lefoglalták a lőfegyvert és a felmosónyelet is, valamint a vádlott fegyvertartási engedélyét visszavonták.
A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni - közölték az ügyészség honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready