A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. december 16-án egy Baja környéki községben lőfegyverrel fenyegetett és felmosónyéllel megütött egy családgondozót.
A vádirat szerint a 78 éves vádlott egy Baja környéki községben nevelte a lányát, akit a hatóság védelembe vett. A gyámhatóság családgondozót is rendelt ki a részükre, akinek a feladata volt az iskola és a család közötti kapcsolattartás, az igazolatlan hiányzásokról való tájékoztatás. A családgondozó ezen kívül családlátogatásokat is tartott.
Az iskola 2019. decemberében arról tájékoztatta a családgondozót, hogy a vádlott lánya több órát is igazolatlanul mulasztott, és megkérte, hogy vegye fel a családdal a kapcsolatot. A családgondozó férfi 2019. december 16-án délután el is ment a vádlott lakóházához.
A sértettet a vádlott lánya engedte be. A vádlott azonban trágár módon szitkozódni kezdett, és a szobába belépő családgondozóval vitát provokált. A szóváltás során a 78 éves férfi elővett egy engedéllyel tartott flóbertpisztolyt, amivel hadonászott, majd – hogy ráijesszen a sértettre – felhúzta a fegyvert. A folyamatosan hátráló sértett meglökte a vádlott fegyvert tartó kezét, gyomorszájon ütötte a vádlottat, így el tudta venni tőle a fegyvert.
A vádlott az ütéstől visszaesett, de azonnal felkapott egy felmosónyelet, amivel ráütött a sértett védekezésképpen feltartott bal karjára. A sértett ezután kimenekült a lakóházból, és telefonon értesítette a rendőrséget. A bántalmazás miatt a közfeladatot ellátó személynek minősülő családgondozó nem sérült meg. A rendőrök lefoglalták a lőfegyvert és a felmosónyelet is, valamint a vádlott fegyvertartási engedélyét visszavonták.
A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni - közölték az ügyészség honlapján.