Bezár!
2020. augusztus 6., csütörtök, Berta, Bettina, Géza napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az amerikai szenátus megszavazta a TikTok tilalmát kormányzati munkatársak telefonjain és számítógépein22:24 Túszokat ejtett egy férfi Le Havre-ban - az iszlamista kötődés még kérdéses, de a pszichiátriai problémák már szerencsére ismertek22:12 Kihallgattak Cipruson egy oroszt az ammónium-nitráttal kapcsolatban21:59 Távozik posztjáról az Egyesült Államok iráni különmegbízottja21:38 Olaszországban négyszáz fölé emelkedett az egy nap alatt kiszűrt fertőzöttek száma21:01 Így neveld a négeredet20:44 Irán: az amerikai atomfegyverek most a Közel-Keletet fenyegetik20:22 Megszűnik két iskola Szekszárdon19:53 New York főügyésze keresetet nyújtott be az Országos Fegyverszövetség feloszlatására19:24 Moszkva: az összes őrizetbe vett orosznak haza kell térnie19:10 Történelmi mélypontra gyengült a török líra a dollárhoz képest18:52 Öt év alatt 36 ezer tonna embargós élelmiszert semmisítettek meg Oroszországban18:31 Huszonhárom illegális migránst fogtak el Lajosmizsén18:05 Toroczkai: ez áll az érdi és enyingi cigány bandák esete mögött (is)17:20 Sok napsütés és hőség várható a hétvégén
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Cigány gettókultúra: még a szomszéd bernáthegyi kutyáját is megették

Reklám

Vannak helyek Magyarországon, ahová szívesen beköltöztetnék pár liberális „jogvédőt” pedagógiai célzattal, akár csak egy hétre is. Már csak azért is, hogy tudják, miről beszélnek. Ilyen lenne Tiszaföldvár egy része, ahol nemrégiben volt szerencsém járni, és kicsit körülnézni.
A tiszaföldváriak szerint égető probléma, hogy a településen tevékenykedik több tucat drogdíler, akik mind cigányok, ahogy az ügyfélkörük is. Nem meglepő, a herbál név alatt futó szemetet árusítják, minek következtében zombi üzemmódba kapcsolnak a fogyasztók, teljesen kiszámíthatatlanok, késsel, kaszával mászkálnak az utcákon, ilyen állapotban mennek be a strandra, ott ruhástól ugranak a vízbe, és így tovább.
Egy helyi kávézó tulajdonosa mesélte nekünk, egy alkalommal egy 5 fős cigány társaság tért be hozzájuk, láthatólag drog hatása alatt állt mind. Egyikük szórakozásból elkezdte a sört beleönteni a kávégépbe. A pultos rászólt, hogy ezt hagyja abba. Nem akarta, a társaságukból valaki szintén rászólt, mire a banda összeverekedett, de nem is ezzel volt a gond. Hanem, hogy ezzel gyakorlatilag szétverték a teljes berendezést, repkedtek az asztalok és a székek. A pultos hölgyek segítséget hívtak, egyikük férje érkezett a helyszínre, akinek betörték az orrát, de két első foga is kimozgósodott. A rendőrök amikor késve kiértek, a jegyzőkönyvbe nem akarták beleírni, hogy drog hatása alatt álltak az elkövetők, mondván, nekik ez plusz munka.
Zoom
Nem kicsi a különbség a két ház között
De egyébként is, Tiszaföldváron rendkívül gyér a rendőri jelenlét, és még azoknak sincs tekintélyük. Héba-hóba bevisznek egy-egy dílert, de van, hogy még aznap, legfeljebb pár nap múltán szabadul vádalkuval. Nem igazán megy rosszul a cigány drogkereskedőknek egyébként, egyikük 80 milliós villát épített, a BMW és Audi mellé most vásárolt egy 14 millió forint értékű Teslát is. Általában véve jól leképezi a tiszaföldvári jelenség, mi az igazán nagy probléma ebben az országban. A polgármestertől kezdve az összes hatóság félrenéz, eltoltja magától a dolgot, mondván, ez nem az ő határkörük és ehhez hasonlók.
Zoom
Ide járnak drogozni
A legmegdöbbentőbb sztori azonban még hátravolt. Szóba elegyedtünk egy hölggyel, aki családjával egy szép, rendezett házban lakik, szomszédságukban azonban egy romos, düledező nyomortanya képe emelkedett ki. Első ránézésre épeszű ember nem gondolná, hogy abban laknak, pedig de. Egy cigány életvitelszerűen ott tartózkodik, néha azonban népes tábort fogad, olyankor megy a drogozás, kirajzanak az utcára. Néhány évvel ezelőtt pedig az is megtörtént, hogy a magyar család bernáthegyi fajtájú kutyáját egész egyszerűen megették. Mikor észlelték, hogy eltűnt a kutya, és a szomszédban látták még a nyomait a szerencsétlenül járt állatnak, meg is kérdezték tőlük, mire csak annyi volt a válasz, nem tudták, kié a kutya…
Zoom
Pakusza Zoltánnal szóra bírtuk a temető gondnokát
Az utca túloldalán fekvő temető egyik gondnokát is kérdeztük, ő természetesen azt a sommás véleményt fogalmazta meg, hogy ezekkel képtelenség az együttélés, a virágokat lopkodják, átjártak a temető WC-jét használni, ezért kénytelenek voltak azt bezárni, ugyanis gyomorforgató állapotokat hagytak maguk után. Nem meglepő módon Tiszaföldvár egyre inkább elértéktelenedik, a szomszédos Martfűn szinte a duplájába kerül egy ház vagy telek.
Zoom
Ilyen patkányokat is láthatunk a sok szemét mellett
Zoom
Tudunk olyan esetről, hogy Tiszaföldváron egy illető inkább megvette a szomszédos telket is, amin nincs is ház, csak, hogy biztosan ne költözhessenek cigányok a szomszédjába. De sajnos az a tragikus helyzet, hogy a „white flight” jelenség itt is el fog indulni, a tiszaföldvári magyar szülők már a szomszédos települések valamelyikébe járatják gyermekeiket… Persze, első ránézésre Tiszaföldvár most még egy rendezett, takaros kis település, ám egyes utcáiból már lényegében kivonult a magyar állam. Napról napra, óráról órára adjunk fel eképpen földjeinket. Meddig tarthat még?
Lantos János – Kuruc.info
(fotók: elemi.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready