Letartóztatását indítványozza az ügyészség annak a férfinak, aki élettársával több vendég kikapcsolódását is megkeserítette a nyírbátori strandon - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
Zoom
Amint az elkövető bőrszíne is mutatja, ez a kép csak illusztráció (forrás: Alamy)
A nyomozás során azt állapították meg a rendőrök, hogy a gyanúsított az élettársával 2020. augusztus 9-én délután a nyírbátori strandon tartózkodott, ahol elhatározták, hogy a vendégek értékeit ellopják.
Kifigyelték, hogy az egyik vendég törölközővel takarta le a hátizsákját, amíg fürödni ment. A gyanúsított és élettársa a táskát magához vette, amiben 46 000 forint értékben mobiltelefon, kozmetikumok és okiratok voltak.
Ezután az élettársával az öltözőszekrényekhez ment, ahol nagy erővel kezdte rángatni az egyik szekrényajtót, amit ki is nyitott. A szekrényből két táskát is magukhoz vettek, tele okiratokkal, készpénzzel. A lopott holmi egy részét a strand melletti erdőben elrejtették egy fa alá, ahol a rendőrök azokat meg is találták.
Az elkövetők közül a férfi eddig 19 alkalommal volt büntetve, jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll, így az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el. (Kár, hogy a felfüggesztettet kiszabó bíróság ezt ennyi eset után sem volt képes felfogni - a szerk.)
A férfi egyébként tagadja a lopások elkövetését, így annak is fennáll a veszélye, hogy szabadlábon befolyásolná a tanúkat, megnehezítené a bizonyítást. Ezen okok miatt az ügyészség az őrizetben lévő férfi letartóztatását indítványozta. A férfi élettársa beismerő vallomást tett, így ő szabadlábon védekezhet, írja a lap.